Fonds Podiumkunsten presenteert Programma ‘Fast Forward’

30 december 2014
Op 1 januari treedt het Programma ‘Fast Forward: talent in internationale context’ van het Fonds Podiumkunsten in werking. In het kader van dit programma zal het Fonds talentvolle makers de gelegenheid bieden een periode onder de vleugels van een buitenlandse gastheer te werken. Het programma heeft een looptijd van drie jaar, van 2014 tot en met 2016. De minister van Cultuur stelt hiervoor 1,1 miljoen euro beschikbaar.
‘Fast Forward’ komt voort uit de visiebrief van minister Bussemaker, Cultuur beweegt. In deze brief vraagt de minister de cultuurfondsen een programma te ontwikkelen dat zich richt op de ontwikkeling van talent in een internationale context. Ieder van de cultuurfondsen geeft op eigen wijze invulling aan dit programma. Het Fonds Podiumkunsten heeft voor een programma gekozen dat verbindingen legt tussen talentvolle makers en interessante buitenlandse partijen. Het gaat dan bijvoorbeeld om gerenommeerde buitenlandse gezelschappen of om belangrijke podia of festivals. Niet alleen krijgen de deelnemers aan het programma de gelegenheid onder de vleugels van de buitenlandse gastheer aan een concreet project te werken, ook kunnen zij zich met het eindresultaat presenteren op internationale podia. Op deze manier krijgen makers de kans een grote stap in hun ontwikkeling te zetten.
 
Het programma wordt nader ingevuld door een intendant. Deze intendant zoekt kandidaten en koppelt deze aan buitenlandse gastheren. Het Fonds Podiumkunsten streeft ernaar de benoeming van de intendant en de verdere procedure begin 2014 bekend te maken.

Lees meer op overheid.nl >
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen