Fonds Podiumkunsten kent 27 subsidies toe binnen de regeling opdracht compositie of libretto

18 april 2022
Furia | Foto: © Sjoerd Derine
Furia | Foto: © Sjoerd Derine

In de eerste aanvraagronde van 2022 kent het Fonds Podiumkunsten 27 subsidies toe binnen de regeling opdracht compositie of libretto. De subsidies worden verstrekt aan uitvoerende instellingen die muziekauteurs de opdracht geven voor het schrijven van nieuw werk.
Budget
Voor de regeling was er in deze ronde een totaalbudget van € 307.500 beschikbaar. Dat budget is opgebouwd uit een rondebudget van € 237.500 en een incidentele toevoeging van € 70.000.

De toevoeging is onderdeel van het vijfde steunpakket voor de culturele en creatieve sector, dat onlangs door staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) bekend werd gemaakt.

Toekenningen
Tot de toegekende projecten behoren onder andere ‘Prikspijt’ (Alphen Opus 2/Ed de Boer), ‘Roukens Eerste Symfonie’ (Rotterdams Philharmonisch Orkest/Joey Roukens), ‘Free the Piano’ (Keys to Music Foundation/Mathilde Wantenaar) en ‘Ravi de Robot’ (Silbersee/Jonathan Bonny).

De volledige lijst van toekenningen vind je hier.

Over de regeling opdracht compositie of libretto
De regeling opdracht compositie of libretto heeft als doel om de kwaliteit en diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten te bevorderen. Aanvragen voor de regeling worden twee keer per jaar behandeld.

Wil je meer weten over de regeling? Kijk dan hier.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen