Fonds Podiumkunsten feliciteert Edison-winnaars

08 maart 2023
De winnaars van AFAS Edison Pop 2023 | Foto: © Ben Houdijk
De winnaars van AFAS Edison Pop 2023 | Foto: © Ben Houdijk

Deze week sleepten onder anderen Maan, Véras Fawaz, Antoon, DI-RECT, Mart Hoogkamer, Tiësto en Kensington een Edison in de wacht. Ook artiesten die we vanuit het Fonds Podiumkunsten ondersteunen vielen in de prijzen: Goldband, Froukje en S10 namen eerder deel aan het programma Upstream: Music. sor werd op zijn beurt ondersteund vanuit het programma urban projecten.
We feliciteren alle winnaars van de oudste muziekprijs van Nederland!

Over Upstream: Music en het programma urban projecten
Het subsidieprogramma Upstream: Music helpt popartiesten bij het vergroten van hun publiek en het versterken van hun verdienvermogen. De regeling richt zich op artiesten die hun naam al enigszins gevestigd hebben, bijvoorbeeld door het afronden van meerdere releases en tournees, het genereren van media-aandacht en het succesvol opbouwen van een publiek.

Het programma urban projecten ondersteunt muziek-, dans- en theaterinitiatieven die een link hebben met de urban cultuur of beïnvloed worden door de grootstedelijke dynamiek. Het programma staat open voor artiesten die actief zijn in de eigen omgeving, maar landelijk nog niet zijn doorgebroken.
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen