Fonds on tour - Save the date

24 april 2018
Het Fonds Podiumkunsten gaat het land in. Op vier maandagmiddagen, waarvan twee in juni, één in september en één in oktober, gaan we graag met u in gesprek over de podiumkunstensector van nu en van de toekomst. De Raad voor Cultuur beschrijft in de verkenning ‘Cultuur voor stad, land en regio’ hoe de samenleving in rap tempo verandert en constateert dat het rijkscultuurbeleid kansen onbenut laat. Samen met de sector willen we in kaart brengen wat die veranderingen zijn en wat zij betekenen voor de sector en het cultuurbeleid.
De middag start met twee denkers die hun visie geven op een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling. Vervolgens gaan we in gesprek onder leiding van moderator Ruben Maes. Wat betekenen de razendsnelle veranderingen voor de podiumkunstensector? Hoe krijgen de veranderingen nu al vorm in de praktijk en in beleid? Welke kansen laten we onbenut? Welke opgave ligt nog voor ons en hoe kunnen we gezamenlijk voortbouwen aan een vitale en toekomstbestendige podiumkunstensector?

Maandag 11 juni 2018: De triomf van de stad
Tijd: 13.30 – 17.30 uur (incl. borrel)
Locatie: TAC (Temporary Art Centre), Eindhoven

Met: Zef Hemel (Professor Urban and Regional Planning) en Marjo van Schaik (dr. Leisure Studies, creative producer en cultuurmanager)
Is verstedelijking een zegen voor de mensheid? Steden zijn dé ontstaansgrond voor vernieuwing, sociale stijging en talentontwikkeling. Wat is de toekomst van de stad? En wat betekent dit voor de gebieden buiten de stad? De afgelopen decennia laten zien dat creatieven steeds vaker hun maak- en speelplek kiezen buiten de bestaande gebouwen of de bestaande podia anders gebruiken. Hoe spelen steden en de podiumkunstensector hierop in?

Maandag 25 juni 2018: Maatschappelijke scheidslijnen
Tijd: 13.30 – 17.30 uur (incl. borrel)
Locatie: KAF (Kunstlinie Almere Flevoland), Almere

Met onder meer: Gloria Wekker (antropologe en winnaar Joke Smitprijs 2017)
Een relevante podiumkunstensector is er voor iedereen. Hoe ziet ons (potentiële) publiek eruit, wie bereiken we wel en wie bereiken we niet? Welke maatschappelijke scheidslijnen bestaan in onze samenleving en hoe zien we deze terug in onze zalen? Wat is ervoor nodig om te komen tot een inclusieve podiumkunstensector?

Na de zomer:
Maandag 24 september - Digitalisering
Locatie Den Haag

Maandag 1 oktober - Circulaire economie
Locatie Arnhem

Voor wie is de reeks bedoeld?
Voor mensen werkzaam in de podiumkunstensector, brancheorganisaties, bestuurders, beleidsmakers en politiek.

Wilt u bij een of meer bijeenkomsten aanwezig zijn?
Noteer de data dan alvast in uw agenda en meld u voor 29 mei aan via dit formulier. Het aantal plaatsen is beperkt; aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.
Het definitieve programma met de sprekers, het adres, routebeschrijving en parkeermogelijkheden ontvangt u een week voor de bijeenkomst per e-mail.
nws.832.fondsontourams.webp
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen