Fonds on tour - 24 september en 1 oktober

14 augustus 2018
Tijdens Fonds on tour onderzoeken we hoe huidige veranderingen in de samenleving de podiumkunsten beïnvloeden. Op 24 september en 1 oktober gaan we met u in gesprek over digitalisering en circulaire economie.
Samen op weg naar nieuw beleid 2021-2024
De Raad voor Cultuur beschrijft in de verkenning ‘Cultuur voor stad, land en regio’ hoe de samenleving in rap tempo verandert en constateert dat het rijkscultuurbeleid kansen onbenut laat. Met u willen we nader onderzoeken wat deze ontwikkelingen betekenen voor de podiumkunsten. Wat vragen de uitdagingen van de sector en wat betekenen ze voor het podiumkunstenbeleid?
Hans Schnitzler & Danny Mekić
Hans Schnitzler & Danny Mekić
Maandag 24 september 2018: digitalisering
Tijd: 13.30 – 17.30 uur (incl. borrel) Locatie: Het Koorenhuis, Den Haag
Met: Hans Schnitzler, filosoof, publicist, spreker, journalist Follow the Money en Danny Mekić, technologie- en innovatie-expert.
Tijdens deze editie van Fonds on Tour staan we stil bij de belofte van de digitale wereld. Welke kansen bieden nieuwe technologieën? En wat zijn de gevolgen van de digitale revolutie op mens en samenleving: geestelijke uitputting en mentale vervuiling of verrijking van kennis en een nieuwe digitale cultuur?
Ingrid Zeegers & Derk Loorbach
Ingrid Zeegers & Derk Loorbach
Maandag 1 oktober 2018: circulaire economie
Tijd: 13.30 – 17.30 uur (incl. borrel) Locatie: Musis, Arnhem
Met: Ingrid Zeegers, programmadirecteur Circulair Friesland en en Derk Loorbach, directeur van het Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT), gespecialiseerd in transities.
In toenemende mate dringt het besef door dat onze huidige manier van produceren en consumeren niet vol te houden is. Econoom Kate Raworth (UK) introduceerde met haar beeld van een donut-economie een andere manier van denken over waarde, die niet eindeloos is gebaseerd op groei, maar rekening houdt met mens en planeet. Hoe ontwikkelen we de discipline om inclusief, duurzaam en impact-gedreven te produceren?

Voor wie is de reeks bedoeld?
Voor mensen werkzaam in de podiumkunstensector, brancheorganisaties, bestuurders, beleidsmakers en politiek.

Wilt u bij een of meer bijeenkomsten aanwezig zijn?
Noteer de data dan alvast in uw agenda en meld u voor vrijdag 14 september aan via dit formulier. Het aantal plaatsen is beperkt; aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Het definitieve programma met de sprekers, het adres, routebeschrijving en parkeermogelijkheden ontvangt u een week voor de bijeenkomst per e-mail.

Verslag vorige edities Fonds on tour
Voor de zomer spraken we over ‘de triomf van de stad’ en 'maatschappelijke scheidslijnen', waar onder andere Zef Hemel en Gloria Wekker ons uitdaagden tot ‘mentale yoga’. Lees hier het uitgebreide verslag.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen