Erik Kaiel en Arch 8 winnen Victor Award op IPAY 2016

01 februari 2016
nws.662.erikkaieltetris600x450.webp

Erik Kaiel en zijn dansgezelschap Arch 8 hebben op 30 januari in Montreal de Victor Award in de wacht gesleept met hun jeugdvoorstelling Tetris (6+). De inventieve voorstelling was favoriet bij honderden conferentiebezoekers, die vanuit de hele wereld naar Canada waren gekomen voor de jaarlijkse Showcase van de beste internationale jeugdvoorstellingen.
In Tetris klikken de dansers net als de bouwsteentjes in het gelijknamige computerspelletje in én uit elkaar. Het is puzzelen en bouwen met menselijke lichamen. Dansers springen, rollen en kruipen door de ruimte en gaan de interactie aan met hun publiek. Op een speelse manier verkennen ze de relatie tussen mensen en hun omgeving. Op de jaarlijkse bijeenkomst van International Performing Arts for Youth (IPAY) lieten ze daarmee 17 andere kanshebbers achter zich. De voorstelling, die in 2011 voor het eerst op de planken werd gebracht, is de komende tijd ook weer te zien in de Nederlandse theaters.

Nederlandse makers zijn de laatste jaren vaker in de prijzen gevallen op IPAY. In 2014 ging de vakprijs nog naar de jeugdtheatervoorstelling Manxmouse (Mismuis) van het Nijmeegse gezelschap Kwatta. Datzelfde jaar waren Erik Kaiel en Arch 8 ook genomineerd met hun voorstelling O snap. In 2015 zat Kwatta opnieuw bij de selectie en werd een tweede plek behaald met de voorstelling Love that dog (Hou van die hond).

Kijk voor meer informatie over het gezelschap op www.arch8.nl en voor de speellijst op www.dedansers.com
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen