Een seizoen lang Nederlands jeugdtheater en -dans in Washington

01 april 2019
Fondsprogramma Dutch Performing Arts werkt samen met het Kennedy Center in Washington voor een Nederlands focusprogramma met jeugdtheater en -dans. Het prestigieuze podium presenteert in seizoen 2019-2020 werk van maar liefst vijf Nederlandse gezelschappen.
Gezelschappen Woest, BonteHond, Maas theater en dans, Oorkaan en De Dansers presenteren hun prijswinnende jeugdproducties gericht op kinderen vanaf drie jaar. Kennedy Center selecteerde de gezelschappen en producties vanwege hun unieke stijl. Die is onderscheidend ten opzichte van het werk dat in de Verenigde Staten wordt gemaakt voor jong publiek.

Het Nederlandse focusprogramma start in oktober en november 2019 en gaat verder in januari en april 2020.

Nederlandse jeugdkunst verovert de Verenigde Staten
Het Nederlandse focusprogramma van Kennedy Center is onderdeel van Never Grow Up!. het programma is een samenwerking tussen het fondsinitiatief Dutch Performing Arts, het Nederlands consulaat-generaal in New York, Eye International, Nederlands Filmfonds, Cinekid, Nederlands Letterenfonds en DutchCulture. De organisaties slaan de handen ineen voor het stimuleren van de bekendheid en verspreiding van Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten in de Verenigde Staten. Ook bevordert het programma de uitwisseling en samenwerking met Amerikaanse programmeurs en organisaties.

Kijk op de website van Dutch Performing Arts voor meer informatie over het Nederlandse focusprogramma en Never Grow Up!.
BonteHond | PAK\'M. Foto: Kamerich & Budwilowitz
BonteHond | PAK'M. Foto: Kamerich & Budwilowitz
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen