Dutch Culture inventariseert consequenties inreisverbod VS

01 februari 2017
Bent u gestrand door het Amerikaanse inreisverbod? Werkt u samen met buitenlandse artiesten die niet meer terug kunnen? Neem contact op met Dutch Culture voor advies. Of deel uw ervaringen met hen, dan kunnen zij iedereen goed informeren over de consequenties voor internationale cultuurprofessionals.
Sinds afgelopen vrijdag is er veel verwarring over de gevolgen van het inreisverbod voor burgers uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië. Als focusland in het internationaal cultuurbeleid zijn de Verenigde Staten een belangrijke partner voor Nederland. Een aantal kunstenaars en cultuurprofessionals in Nederland komt uit de bovengenoemde landen, of heeft een dubbele nationaliteit. De verwarring naar aanleiding van dit plotselinge decreet van President Trump is groot. Dutch Culture inventariseert daarom de consequenties van het inreisverbod op de internationale culturele samenwerking.

Vragen en ervaringen naar aanleiding van het inreisverbod zijn belangrijk om de consequenties in kaart en onder de aandacht te brengen. Bent u als kunstenaar getroffen door het decreet? U kunt uw ervaringen delen met infopoint@dutchculture.nl.

Kent u bijvoorbeeld toerende muzikanten die gestrand zijn in Nederland of Europa?

Heeft u een gevestigde praktijk in Nederland maar loopt uw culturele samenwerking met de V.S. spaak door uw (dubbele) paspoort?

Verloopt uw Nederlandse verblijfsvergunning na uw artist residency of opleiding, was de VS een logische vervolgstap voor uw carrière en is terugkeer naar uw thuisland gevaarlijk vanwege de inhoud van het werk dat u maakt?

Werkt u samen met een artiest die legaal in ballingschap die de VS verblijft maar het land niet kan verlaten zonder garantie op terugkomst?


Zie ook: dutchculture.nl
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen