Dienstverleningsonderzoek Fonds Podiumkunsten

24 april 2018
In 2018 worden de cultuurfondsen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan een visitatie onderworpen. Ter voorbereiding daarop heeft het Fonds Podiumkunsten een dienstverleningsonderzoek laten uitvoeren onder aanvragers die in de periode 2016/2017 een of meerdere subsidieaanvragen hebben ingediend.
In het onderzoek is niet alleen aandacht voor de evaluatie van de procedures rondom aanvraag, besluitvorming en bezwaar, maar ook voor de huidige beeldvorming over het Fonds Podiumkunsten, de communicatie van het Fonds en de uitvoering van zijn missie in de sector. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt voor een zelfevaluatie en motivering van de huidige prestaties richting de visitatiecommissie.

In 2014 vond een eerdere visitatie plaats. Dat rapport is hier te lezen. Daaruit is onder meer het advies naar voren gekomen om niet slechts aandacht te hebben voor het aandeel tevreden aanvragers, maar ook voor ‘uitschieters’ in termen van ontevreden aanvragers.
In dit rapport is daarom niet alleen aandacht voor onderdelen van de dienstverlening waarover aanvragers te spreken zijn, maar ook voor onderdelen waarbij er ruimte is voor optimalisatie. Uit het onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat het merendeel van de aanvragers tevreden is over de dienstverlening van het Fonds.


Alle onderzoeken van het Fonds zijn te vinden onder het kopje Over het Fonds -> publicaties.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen