Debat over muziektheater 20 januari 2010

20 januari 2010
Het Fonds Podiumkunsten organiseert in samenwerking met Theater Instituut Nederland en Muziek Centrum Nederland een serie debatten over muziektheater. Het tweede debat, op woensdag 20 januari 2010 van 16.00 uur tot 18.00 uur in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, gaat over het uitbreiden van de speelmogelijkheden, de marketing en het publieksbereik van muziektheater.
De bijeenkomst is bedoeld voor opera- en muziektheatermakers, programmeurs, marketeers, beleidsmakers en betrokken publiek. Na een eerste drukbezochte aflevering van 'Operatie Muziektheater' zijn de pijlen in deze editie gericht op een betere afzet en spreiding van muziektheater.

Maak kennis met Jan Zoet, directeur en programmeur van de Rotterdamse Schouwburg. Hoor het verhaal van Joost Heijthuijsen, directielid financiën en marketing van Incubate, Festival voor Independent Culture in Tilburg. En ontmoet Gerard Wolters, directeur van het Posthuis Theater in Heerenveen, 'Het Kleinste Operahuis van de Benelux'.

Drie vragen staan centraal:

* Hoe vindt het muziektheater beter zijn weg naar de podia en festivals?
* Hoe helpen circuitvorming, (internationaal) coproduceren en afnamesubsidies daarbij?
* Hoe kan marketing bijdragen in het bereiken en behouden van (nieuw) publiek voor muziektheater?

Kom ook en praat mee. Uw inbreng wordt zeer op prijs gesteld. Gespreksleider is wederom Lex Bohlmeijer. Aanmelden voor het debat graag via a.simeone@nfpk.nl.

Aansluitend vindt 's avonds om 19.30 uur in de Kees van Baarenzaal een uitvoering plaats van de komische opera Albert Herring van Benjamin Britten door DNOA (Dutch National Opera Academy). Graag hiervoor apart reserveren via: 070-3151510, ma t/m vrij van 13.00-17.00 of via ticketshop@koncon.nl. Prijs: € 20,- (€ 12,50 studenten).

Noteer alvast in uw agenda; het derde en laatste debat van 'Operatie Muziektheater' vindt plaats op vrijdag 28 mei 2010, van 16.00 - 18.00 uur tijdens de Operadagen Rotterdam. Centraal staan dan de artistiek-inhoudelijke ontwikkelingen in het muziektheater.

Operatie Muziektheater
woensdag 20 januari 2010, 16:00-18:00
Koninklijk Conservatorium Den Haag, Kees van Baarenzaal
Juliana van Stolberglaan 1, 2595 CA Den Haag
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen