De Grote Kunstshow terug in het theater

07 januari 2016
nws.656.grotekunstshow2015500x375.webp

Beeldende kunst beleven in een theatrale setting; dat is waar het om draait in De Grote Kunstshow. In februari presenteren de initiatiefnemers een nieuwe editie, met werk uit de privécollectie van Kul Rattan Chadha, de oprichter van kledingmerk Mexx en hotelketen CitizenM.
De anderhalf uur durende show draait het klassieke museummodel om: u wandelt niet langs de kunstwerken, maar u krijgt ze – zelf gezeten op het podium – in verschillende theatrale presentatievormen te zien. De werken worden tot leven gewekt met een combinatie van licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog. Net als bij de vorige edities is de presentie in handen van de Vlaamse theatermaker Lucas de Man (bekend van AvroTros’ Kunstuur). Hij voert u mee langs alle kunstwerken en hun verhalen.

Curator Nina Folkersma en initiatiefnemer Johan Idema hebben een tiental topstukken geselecteerd uit Chadha’s verzameling, die u normaal niet in het openbaar kunt zien. Deze werken kenmerken zich door hun rebelse karakter. Verzamelaar Chadha laat zich inspireren door de kritische blik op de wereld van jonge internationale kunstenaars.

Na afloop vindt een gesprek plaats met Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum/De Hallen) en Cees Debets (directeur Theater aan het Spui Den Haag).

Kaartverkoop De Grote Kunstshow
De Grote Kunstshow is op 6 februari te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam. Op 13 februari komt de show voor het eerst ook naar de Rotterdamse Schouwburg, tijdens de Art Rotterdam Week. Kaarten zijn nu online te bestellen:

Kaarten De Grote Kunstshow, Stadsschouwburg Amsterdam
Kaarten De Grote Kunstshow, Rotterdamse Schouwburg
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen