Danser en choreograaf Jens van Daele (48) overleden

23 juni 2020
Dinsdag 23 juni 2020 bereikte ons het droevige nieuws dat danser en choreograaf Jens van Daele na een kort ziekbed op 48-jarige leeftijd is overleden.
De in België geboren Jens van Daele was een bevlogen en markante persoonlijkheid binnen de Nederlandse danswereld. Met zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges maakte hij fysieke, ongepolijste dans waarin zijn krachtige, vaak veeleisende en tegelijkertijd poëtische persoonlijkheid steeds zichtbaar was.

Als danser werkte Jens van Daele bij verschillende Nederlandse gezelschappen, onder wie Introdans, Conny Janssen Danst, Rogie & Company en Club Guy & Roni. In 2004 werd hij onderscheiden met een Zwaan, de meest prestigieuze prijs op dansgebied, voor zijn rol in 'Spring' van Rogie & Company. Vanaf 1999 begon hij met het maken van eigen choreografieën en vond hij onderdak bij productiehuis Generale Oost te Arnhem. Daar ontwikkelde hij zich onder begeleiding van toenmalig artistiek directeur Dorine Cremers tot een onafhankelijke maker die met zijn producties landelijke bekendheid verwierf.

Het Fonds wenst zijn dierbaren en collega’s veel sterkte met dit verlies.
Foto: David Jagersma
Foto: David Jagersma
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen