Aanvraagronde compensatieregeling 4 opent op 25 april

20 april 2022
KUNST (Tessa & Olivier) | Foto: © Moon Saris
KUNST (Tessa & Olivier) | Foto: © Moon Saris

Vanaf maandag 25 april tot en met woensdag 11 mei 2022 kunnen er aanvragen worden ingediend voor compensatieregeling 4. De regeling compenseert producenten en organisatoren van concerten of voorstellingen voor misgelopen kaartverkoopopbrengsten als gevolg van de COVID-maatregelen. Het gaat daarbij om de periode tussen 1 februari en 8 maart 2022.
Voor wie is de regeling bedoeld?
De regeling is bedoeld voor rechtspersonen die concerten of voorstellingen van professionele podiumkunstenaars ontwikkelen of produceren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een (muziek)theatergroep, ensemble of dansgroep. Ook vertegenwoordigers van een producent, zoals een managementbureau, boekingsbureau of platenmaatschappij kunnen een aanvraag indienen.

De subsidie
Compensatieregeling 4 heeft een totaalbudget van € 40.000.000 en compenseert maximaal 85% van verloren kaartverkoopopbrengsten. Het gaat daarbij om concerten en voorstellingen die:

  • Tussen 1 februari en 8 maart hebben plaatsgevonden, maar te maken kregen met een capaciteitsverlaging als gevolg van de COVID-maatregelen;

  • Gepland stonden voor de periode 1 februari tot en met 15 februari, maar geannuleerd zijn als gevolg van de COVID-maatregelen;

  • Gepland stonden voor de periode 1 februari tot en met 8 maart, maar geannuleerd zijn in verband met de quarantaine van uitvoerenden of crew.

  • Aanvraag indienen
    Kom je graag in aanmerking voor compensatieregeling 4? Dien dan tussen 25 april en 11 mei 2022 een aanvraag in via Mijn Fonds. Alle benodigde informatie vind je hier.
    Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
    Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
    Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
    Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
    Nieuws 14 maart 2024

    Jaarverslag 2023

    Foto: © Claudia Hansen
    Foto: © Claudia Hansen