2/9 ComMotie-debat: Kunst van ikke, de dunne lijn tussen authenciteit & narcisme

05 juli 2011
nws.188.commotie.webp

Ook de jury van de VSCD-Toneelprijzen is het opgevallen: de afgelopen seizoenen is er een toename van persoonlijke, geëngageerde kunstwerken. Of het nu voorstellingen zijn van Laura van Dolron of Ilay den Boer, of platen van Kyteman en Blaxtar, het zijn allemaal tekenen van de herontdekking van het ‘egodocument’. ComMotie gaat daarom op 2 september over 'Kunst van ikke'.
ComMotie opent het seizoen - in samenwerking met WorldTalks van de Stadsschouwburg Amsterdam - met een speciale aflevering over de dunne lijn tussen authenticiteit en narcisme. Op zoek naar de artistieke grenzen van de iArt. Onder de noemer: Kunst van ikke - over de artistieke toekomst van het egodocument.

Hoeveel globalisering verdraagt een kunstenaar eigenlijk? Misschien wel minder dan we denken. De nieuwe generatie heeft namelijk de focus vooral op zichzelf. Het 'egodocument' is weer helemaal terug.

De keynote van Abdelkader Benali komt rechtstreeks vanuit Skopje. Aan tafel hebben we o.a. Sadettin Kirmiziyüz (acteur en artistiek leider van Trouble Man) en Kevin de Randamie (alias mc Blaxtar). Er is muziek van mc Blaxtar en hiphop-violist Sietse van Gorkom. Gespreksleider is regisseur Jörgen Tjon A Fong.

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Pleinfoyer
Datum/tijd: 2 september 17.00 t/m 19.00 uur
Kijk voor meer informatie op commotie.nu
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen