20 augustus 2020

14 projecten ontvangen bijdrage uit programma urban projecten


Het Fonds Podiumkunsten kent aan 14 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban artiesten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.


We lichten een aantal projecten toe.

Revelino Pinas en Derillio Alexander gaan met de voorstelling Muziki de evolutie van Afrikaanse percussie onderzoeken en de ontwikkeling hiervan vormgeven in een muziektheatervoorstelling. Daarbij willen zij de invloed die zwarte muziek heeft gehad op de hedendaagse muziek in deze voorstelling verder verwerken. De reis begint in West-Afrika, via Noord en Zuid-Amerika, het Caribische gebied en eindigend in Nederland waar de Caribische marching percussie nu populair is.

Latanya Alberto is een opkomende artiest uit Amsterdam. Haar muziek is een mix van Soul, R&B en Jazz. Met haar muziekproject ‘Escapism’ neemt ze verschillende onderwerpen onder de loep zoals culturele geschiedenis, opvoeding en jeugdtrauma’s. Ze vertaalt dit in het maken van een album, videoclips, en live (video) opnames van de nummers met haar band.

De lijst met alle toekenningen is hier te bekijken.

Voor het programma urban projecten is 600.000 euro per jaar beschikbaar. Er kan het hele jaar door subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over het programma is te lezen op op deze pagina .
Een van de gehonoreerde projecten Revelino Pinas en Derillio Alexander
Een van de gehonoreerde projecten Revelino Pinas en Derillio Alexander
Foto: Amy Cooks
Foto: Amy Cooks

De minister van OCW heeft vandaag, Prinsjesdag 2020, bekend gemaakt 15 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het Fonds Podiumkunsten. Dit geld is bedoeld om de 71 instellingen die een positief advies hebben ontvangen, maar waarvoor het budget ontoereikend was, alsnog meerjarig te subsidiëren.

Word jij adviseur of voorzitter bij het Fonds Podiumkunsten? Wij zoeken nieuwe adviseurs die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in de podiumkunsten. Adviseurs worden ingezet als commissielid om subsidieaanvragen te beoordelen. Daarnaast zijn ze de oren en ogen van het Fonds.

Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een subsidiecoördinator met sterke organisatorische vaardigheden en een vlotte pen.

nieuws 02 sep '20

Updates COVID-19

Op deze pagina vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen en Fondsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Het kabinet heeft bekend gemaakt 482 miljoen euro extra uit te trekken om de gevolgen van de coronacrisis voor kunstenaars en culturele instellingen op te vangen.

Geeft u voorstellingen of concerten in het buitenland of woont u de uitvoering van uw eigen werk in het buitenland bij? U kunt vanaf 1 september 2020 aanvragen indienen via het Snelloket.

meer