20 augustus 2020

14 projecten ontvangen bijdrage uit programma urban projecten


Het Fonds Podiumkunsten kent aan 14 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban artiesten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.


We lichten een aantal projecten toe.

Revelino Pinas en Derillio Alexander gaan met de voorstelling Muziki de evolutie van Afrikaanse percussie onderzoeken en de ontwikkeling hiervan vormgeven in een muziektheatervoorstelling. Daarbij willen zij de invloed die zwarte muziek heeft gehad op de hedendaagse muziek in deze voorstelling verder verwerken. De reis begint in West-Afrika, via Noord en Zuid-Amerika, het Caribische gebied en eindigend in Nederland waar de Caribische marching percussie nu populair is.

Latanya Alberto is een opkomende artiest uit Amsterdam. Haar muziek is een mix van Soul, R&B en Jazz. Met haar muziekproject ‘Escapism’ neemt ze verschillende onderwerpen onder de loep zoals culturele geschiedenis, opvoeding en jeugdtrauma’s. Ze vertaalt dit in het maken van een album, videoclips, en live (video) opnames van de nummers met haar band.

De lijst met alle toekenningen is hier te bekijken.

Voor het programma urban projecten is 600.000 euro per jaar beschikbaar. Er kan het hele jaar door subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over het programma is te lezen op op deze pagina .
Een van de gehonoreerde projecten Revelino Pinas en Derillio Alexander
Een van de gehonoreerde projecten Revelino Pinas en Derillio Alexander

Het Fonds Podiumkunsten is op dinsdag 15 juni gesloten vanaf 13.00 uur.

Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een energiek en verbindend Hoofd Juridische Zaken met beleidsmatig inzicht. Kerntaak van het Fonds is het verstrekken van subsidie aan de professionele podiumkunstensector.

Een van de gehonoreerden DANDANA | Foto: Ivo Mostert
Een van de gehonoreerden DANDANA | Foto: Ivo Mostert
Sebastiaan Kemner. Foto: Pepeditss
Sebastiaan Kemner. Foto: Pepeditss
meer