13 projecten ontvangen bijdrage uit programma urban projecten

07 januari 2021
Het Fonds Podiumkunsten kent aan 13 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban artiesten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.
We lichten een aantal projecten toe.

Multidisciplinair artiest Rubén Sánchez maakt met zijn project Kaninchen een debuut album met een bijbehorend beeldend boek. Het illustreert een visuele trip die zowel digitaal als in een live performance wordt vertoond. Rubén focust zich op het maken van betoverende muziek die sterk inspeelt op de verbeelding. In zijn muziek laat hij zich inspireren door The Rabbit Hole uit Alice In Wonderland, waar film, theater, dans en vooral muziek worden gebruikt om een fantasierijke kern te raken. Rubén Sánchez: ‘Het raken van deze kern is mijn artistieke zoektocht. Ik voel me als het konijn uit Alice in Wonderland, maar dan in mijn eigen muzikale theatertrip.'

Zangeres Sarah Jane is opgegroeid met Soul en Caribische muziek. Naast het schrijven en (co)produceren van eigen repertoire, beland ze regelmatig in schrijfsessies met en voor andere artiesten. Haar eigen repertoire wordt voornamelijk bestempeld als Soul. Met haar nieuwste project ‘Smoke’, de opvolger van debuut EP ‘Black Magic’ laat ze horen hoe zij zich muzikaal heeft doorontwikkeld als neo soul zangeres en songwriter. Het album zal een combinatie zijn van neo soul/r&b en moderne urban pop, Engelstalige Pop meets R&B. In aanloop naar de release van het studioalbum zal ze een aantal singles uitbrengen met visuele content en zullen er live performances gepland worden met onder andere een live presentatie van het aankomende album.

De lijst met alle toekenningen is hier te bekijken.

Voor het programma urban projecten is 600.000 euro per jaar beschikbaar. Er kan het hele jaar door subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over het programma is te lezen op deze pagina .
Een van de gehonoreerden Rubén Sánchez | Foto: Cripta Schreepers
Een van de gehonoreerden Rubén Sánchez | Foto: Cripta Schreepers
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen