5 juni 2020

12 projecten ontvangen bijdrage uit programma urban projecten


Het Fonds Podiumkunsten kent aan 12 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban artiesten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.


We lichten een aantal projecten toe.

Bekir Kolic is een hiphop vocalist met Balkan roots. De titel van zijn EP ‘Mijn Route’ refereert aan de verschillende wegen die hij heeft bewandeld en de momenten die hem daarbij hebben gevormd. Bekir Kolic wil zijn live performances ontwikkelen tot sterke, vernieuwende, eigenzinnige en inspirerende optredens. Sleutelwoorden hierbij zijn: liefde, verbroedering en saamhorigheid.
Phoebe Brack is een theatermaker en dansdocent gevestigd in Maastricht. Zij werkt aan ‘TWINS’, een theatervoorstelling met hiphopdans en levensgrote poppen over haar Joodse opa en zijn tweelingzus tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling vermengt contrasterende muziekstijlen zoals hiphop en flamenco en brengt aspecten samen van de Joodse en Arabische cultuur.
De veelzijdige Gavin-Viano zingt, acteert en doet modellenwerk en maakt actueel en maatschappelijk-geëngageerd werk. Hij brengt zijn eerste EP uit met autobiografische monologen en zelfgeschreven nummers. Met ‘Gavin Sings Viano’ geeft hij een live performance van zijn EP, waarmee hij muziek, spoken word, maatschappelijk engagement & soul food bij elkaar brengt.
Renah Fofie is een Ghanees-Nederlandse zangeres die optreedt onder de naam Nana Fofie. Haar eerste mash-up ‘Mad Over You’ ging viraal; ook werd ze door Nicki Minaj gevraagd om het voorprogramma te verzorgen tijdens de Nicki WRLD Tour in Ziggo Dome. Na haar eerste EP ‘RNBW’ (een mix van afro en R&B) presenteert ze met de EP ‘RNBW II’ meer de R&B sound waar ze zich in thuisvoelt. Ter promotie van de nieuwe EP geeft ze een live show.

De lijst met alle toekenningen is hier te bekijken.

Voor het programma urban projecten is 600.000 euro per jaar beschikbaar. Er kan het hele jaar door subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over het programma is te lezen op op deze pagina .
Een van de gehonoreerden: Bekir Kolic
Een van de gehonoreerden: Bekir Kolic
Foto: Amy Cooks
Foto: Amy Cooks

De minister van OCW heeft vandaag, Prinsjesdag 2020, bekend gemaakt 15 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het Fonds Podiumkunsten. Dit geld is bedoeld om de 71 instellingen die een positief advies hebben ontvangen, maar waarvoor het budget ontoereikend was, alsnog meerjarig te subsidiëren.

Word jij adviseur of voorzitter bij het Fonds Podiumkunsten? Wij zoeken nieuwe adviseurs die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in de podiumkunsten. Adviseurs worden ingezet als commissielid om subsidieaanvragen te beoordelen. Daarnaast zijn ze de oren en ogen van het Fonds.

Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een subsidiecoördinator met sterke organisatorische vaardigheden en een vlotte pen.

nieuws 02 sep '20

Updates COVID-19

Op deze pagina vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen en Fondsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Het kabinet heeft bekend gemaakt 482 miljoen euro extra uit te trekken om de gevolgen van de coronacrisis voor kunstenaars en culturele instellingen op te vangen.

Geeft u voorstellingen of concerten in het buitenland of woont u de uitvoering van uw eigen werk in het buitenland bij? U kunt vanaf 1 september 2020 aanvragen indienen via het Snelloket.

meer