12 projecten ontvangen bijdrage uit programma urban projecten

05 juni 2020
Het Fonds Podiumkunsten kent aan 12 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban artiesten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.
We lichten een aantal projecten toe.

Bekir Kolic is een hiphop vocalist met Balkan roots. De titel van zijn EP ‘Mijn Route’ refereert aan de verschillende wegen die hij heeft bewandeld en de momenten die hem daarbij hebben gevormd. Bekir Kolic wil zijn live performances ontwikkelen tot sterke, vernieuwende, eigenzinnige en inspirerende optredens. Sleutelwoorden hierbij zijn: liefde, verbroedering en saamhorigheid.
Phoebe Brack is een theatermaker en dansdocent gevestigd in Maastricht. Zij werkt aan ‘TWINS’, een theatervoorstelling met hiphopdans en levensgrote poppen over haar Joodse opa en zijn tweelingzus tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling vermengt contrasterende muziekstijlen zoals hiphop en flamenco en brengt aspecten samen van de Joodse en Arabische cultuur.
De veelzijdige Gavin-Viano zingt, acteert en doet modellenwerk en maakt actueel en maatschappelijk-geëngageerd werk. Hij brengt zijn eerste EP uit met autobiografische monologen en zelfgeschreven nummers. Met ‘Gavin Sings Viano’ geeft hij een live performance van zijn EP, waarmee hij muziek, spoken word, maatschappelijk engagement & soul food bij elkaar brengt.
Renah Fofie is een Ghanees-Nederlandse zangeres die optreedt onder de naam Nana Fofie. Haar eerste mash-up ‘Mad Over You’ ging viraal; ook werd ze door Nicki Minaj gevraagd om het voorprogramma te verzorgen tijdens de Nicki WRLD Tour in Ziggo Dome. Na haar eerste EP ‘RNBW’ (een mix van afro en R&B) presenteert ze met de EP ‘RNBW II’ meer de R&B sound waar ze zich in thuisvoelt. Ter promotie van de nieuwe EP geeft ze een live show.

De lijst met alle toekenningen is hier te bekijken.

Voor het programma urban projecten is 600.000 euro per jaar beschikbaar. Er kan het hele jaar door subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over het programma is te lezen op op deze pagina .
Een van de gehonoreerden: Bekir Kolic
Een van de gehonoreerden: Bekir Kolic
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen