ma. 27 mei 2019

SPOT-LIVE 2019

Tijdens SPOT-LIVE wordt er samen stilgestaan en inhoudelijk gereflecteerd op de vragen van deze tijd. SPOT-LIVE neemt u mee van de gebaande paden af om de creativiteit en denkkracht van de kunsten ten volle te benutten. Een dag zonder ingesleten beleidsjargon, gehypte toverwoorden en discussies die we al te goed kennen.

SPOT-LIVE is een jaarlijks terugkerend symposium voor de cultuursector en in het bijzonder voor de podiumkunsten. Editie 2019 neemt u opnieuw mee naar de denkwereld van vooraanstaande, originele en spannende makers, denkers en activisten. Wat gebeurt er als zij het programma vormgeven? Welke ontwikkelingen moeten we volgens hen volgen en waarover moeten we het debat voeren? Als zij ons mogen inspireren met werk dat hen raakt, wat laten ze ons zien? Wie zijn ze zelf en wat drijft hen?

De curatoren 2019
Gloria Wekker, emeritus Hoogleraar gender en etniciteit én activist
Eric de Vroedt, theatermaker, artistiek directeur Het Nationale Theater
Philipp Blom, historicus, romanschrijver en journalist

Datum & Locatie

27 mei 2019
10.00 - 18.00uur
Theater Rotterdam

Bekijk het programma op spot-live.nl

SPOT-LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door de NAPK, de VSCD, het Fonds Podiumkunsten en Theater Rotterdam

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

Foto: Anthony Donkers
Foto: Anthony Donkers
Foto: Henk Rougoor
Foto: Henk Rougoor

Het Fonds Podiumkunsten en DutchCulture nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland.

Maandag 4 en dinsdag 5 maart vindt in De Doelen in Rotterdam het DEN-event plaats, de conferentie over cultuur en digitalisering. Op de eerste dag staat digitalisering in de kunstensector centraal: wat hebben digitale technieken te bieden zowel voor instellingen als voor kunstenaars zelf? En hoe benut je het bij het behoud van je artistieke erfenis? Op de tweede dag verbindt DEN de inzet van digitalisering met erfgoed en maatschappelijke thema's.

Kunsten ’92 en LKCA organiseren een landelijke cultuurconferentie op 14 februari 2019 (Apeldoorn) in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Hoe kan de provincie zijn rol in het cultuurbeleid versterken? En de maatschappelijke en economische impact van kunst en cultuur beter benutten? Ga in gesprek met gedeputeerden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, ambtenaren, adviseurs en particuliere partijen.

meer