27 mei 2019

SPOT-LIVE 2019


Tijdens SPOT-LIVE wordt er samen stilgestaan en inhoudelijk gereflecteerd op de vragen van deze tijd. SPOT-LIVE neemt u mee van de gebaande paden af om de creativiteit en denkkracht van de kunsten ten volle te benutten. Een dag zonder ingesleten beleidsjargon, gehypte toverwoorden en discussies die we al te goed kennen.

SPOT-LIVE is een jaarlijks terugkerend symposium voor de cultuursector en in het bijzonder voor de podiumkunsten. Editie 2019 neemt u opnieuw mee naar de denkwereld van vooraanstaande, originele en spannende makers, denkers en activisten. Wat gebeurt er als zij het programma vormgeven? Welke ontwikkelingen moeten we volgens hen volgen en waarover moeten we het debat voeren? Als zij ons mogen inspireren met werk dat hen raakt, wat laten ze ons zien? Wie zijn ze zelf en wat drijft hen?

De curatoren 2019
Gloria Wekker, emeritus Hoogleraar gender en etniciteit én activist
Eric de Vroedt, theatermaker, artistiek directeur Het Nationale Theater
Philipp Blom, historicus, romanschrijver en journalist

Datum & Locatie

27 mei 2019
10.00 - 18.00uur
Theater Rotterdam

Bekijk het programma op spot-live.nl

SPOT-LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door de NAPK, de VSCD, het Fonds Podiumkunsten en Theater Rotterdam
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

meer