SPOT-LIVE 2019


27 mei 2019
Tijdens SPOT-LIVE wordt er samen stilgestaan en inhoudelijk gereflecteerd op de vragen van deze tijd. SPOT-LIVE neemt u mee van de gebaande paden af om de creativiteit en denkkracht van de kunsten ten volle te benutten. Een dag zonder ingesleten beleidsjargon, gehypte toverwoorden en discussies die we al te goed kennen.

SPOT-LIVE is een jaarlijks terugkerend symposium voor de cultuursector en in het bijzonder voor de podiumkunsten. Editie 2019 neemt u opnieuw mee naar de denkwereld van vooraanstaande, originele en spannende makers, denkers en activisten. Wat gebeurt er als zij het programma vormgeven? Welke ontwikkelingen moeten we volgens hen volgen en waarover moeten we het debat voeren? Als zij ons mogen inspireren met werk dat hen raakt, wat laten ze ons zien? Wie zijn ze zelf en wat drijft hen?

De curatoren 2019
Gloria Wekker, emeritus Hoogleraar gender en etniciteit én activist
Eric de Vroedt, theatermaker, artistiek directeur Het Nationale Theater
Philipp Blom, historicus, romanschrijver en journalist

Datum & Locatie

27 mei 2019
10.00 - 18.00uur
Theater Rotterdam

Bekijk het programma op spot-live.nl

SPOT-LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door de NAPK, de VSCD, het Fonds Podiumkunsten en Theater Rotterdam
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer