Operatie Muziektheater


20 mei 2017

Op zaterdag 20 mei is een nieuwe editie van Operatie Muziektheater (OMT): een netwerkbijeenkomst in Nederland voor alle spelers van het (inter)nationale muziektheaterwerkveld. Muziektheatermakers presenteren hun nieuwste werk en maken kennis met programmeurs uit binnen- en buitenland en andere makers.


Voor makers én programmeurs
Makers doen tijdens OMT nieuwe contacten op met (inter)nationale programmeurs en andere professionals. Zij krijgen advies en vergroten hun kansen om met hun voorstelling op te treden op podia en festivals in het binnen- en buitenland. Programmeurs maken tijdens OMT kennis met hét muziektheatertalent van nu en morgen. Op één dag passeert een selectie van de meest aansprekende nieuwe werken van muziektheatermakers de revue. Radio- en televisiepresentator Lex Bohlmeijer (bekend van onder meer Casa Luna) is dagvoorzitter.

Aanmelden
Makers kunnen zich tot 20 april aanmelden voor OMT. Aanmelden voor programmeurs die OMT willen bijwonen is mogelijk tot 3 mei.

Programma
Dit jaar is OMT in het Ro Theater. Het programma van OMT bestaat uit de pitches van makers, speeddates tussen makers en internationale programmeurs en afsluitend presentaties van internationale spelers uit het werkveld.

10:00 – 10:30 Inloop en ophalen badges
10:30 – 11:00 Keynote
11:00 – 12:00 Deel 1 pitches
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 14:00 Speeddates
14:00 – 15:00 Deel 2 pitches
15:00 – 16:00 Presentaties internationale spelers

Operatie Muziektheater wordt ondersteund door Dutch Performing Arts ; een programma dat muziek, theater en dans uit Nederland promoot op internationale podia. Het programma wordt gefinancierd door het Fonds Podiumkunsten.

Kijk voor meer informatie op: www.operadagenrotterdam.nl
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer