ma. 3 juni 2019

Lancering Culturele Financieringswijzer


Op 3 juni lanceert Cultuur+Ondernemen de Culturele Financieringswijzer, een platform waar kunstenaars en creatieven inzicht krijgen in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte en vooral hoe de mogelijkheden zich tot elkaar verhouden in de financieringsmix.


De lancering vindt plaats op maandagmiddag 3 juni in A Lab Amsterdam. Tijdens de middag worden de financieringsmogelijkheden voor kunstenaars belicht, verhalen over onverwachte stakeholders, investeerders, fondsen en geld uit de crowd. Daarnaast is er onder meer een kennismarkt, rondetafelgesprekken en een paneldiscussie. Onze subsidiecoördinator Bas de Kort neemt deel aan het rondetafelgesprek over gestapeld financieren.

Over het platform
Het platform geeft kunstenaars inzicht in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte. Daarnaast staan er veel actuele voorbeelden in die financieringsvragen concreter maken en kun je je kennis verdiepen over zaken als informeel investeren en crowdfunding. Het platform is een startpunt van waaruit de kunstenaar terecht komt op de voor hem relevante partijen of platforms. Kortom een platform om je wegwijs te maken binnen alle financieringsmogelijkheden om jouw route te vinden voor de financiering van je project, product of onderneming.

Over het event
Het event is een live versie van het platform waarbij Cultuur+Ondernemen kunstenaars en de partijen die voor hen relevant zijn voor het financieren van hun project, product of onderneming bij elkaar brengen. Tijdens de rondetafelgesprekken worden er gesprekken gevoerd over wat kunstenaars en de sector van financiers van elkaar kunnen leren rondom onderwerpen als gestapeld financieren en ondernemerschap.

Aanmelden via de website

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregeling 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur.

Op woensdag 2 oktober 2019 vindt de derde editie van het Congres Podia | Festivals | Evenementen plaats in TivoliVredenburg en de Social Impact Factory te Utrecht. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) presenteren, voor het eerst gezamenlijk, een informerende en inspirerende dag met ca. 60 deelsessies over actuele thema’s binnen het werkveld.

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

meer