Lancering Culturele Financieringswijzer


3 juni 2019

Op 3 juni lanceert Cultuur+Ondernemen de Culturele Financieringswijzer, een platform waar kunstenaars en creatieven inzicht krijgen in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte en vooral hoe de mogelijkheden zich tot elkaar verhouden in de financieringsmix.


De lancering vindt plaats op maandagmiddag 3 juni in A Lab Amsterdam. Tijdens de middag worden de financieringsmogelijkheden voor kunstenaars belicht, verhalen over onverwachte stakeholders, investeerders, fondsen en geld uit de crowd. Daarnaast is er onder meer een kennismarkt, rondetafelgesprekken en een paneldiscussie. Onze subsidiecoördinator Bas de Kort neemt deel aan het rondetafelgesprek over gestapeld financieren.

Over het platform
Het platform geeft kunstenaars inzicht in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte. Daarnaast staan er veel actuele voorbeelden in die financieringsvragen concreter maken en kun je je kennis verdiepen over zaken als informeel investeren en crowdfunding. Het platform is een startpunt van waaruit de kunstenaar terecht komt op de voor hem relevante partijen of platforms. Kortom een platform om je wegwijs te maken binnen alle financieringsmogelijkheden om jouw route te vinden voor de financiering van je project, product of onderneming.

Over het event
Het event is een live versie van het platform waarbij Cultuur+Ondernemen kunstenaars en de partijen die voor hen relevant zijn voor het financieren van hun project, product of onderneming bij elkaar brengen. Tijdens de rondetafelgesprekken worden er gesprekken gevoerd over wat kunstenaars en de sector van financiers van elkaar kunnen leren rondom onderwerpen als gestapeld financieren en ondernemerschap.

Aanmelden via de website
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer