Internationaal werken: toeval of strategie?


8 december 2016

Veel culturele organisaties werken buiten de eigen landsgrenzen. Gewoon, omdat ze gevraagd worden door hun collega's in het buitenland. Het komt minder vaak voor dat het internationaal werken voortvloeit uit de missie/visie van de organisatie en onderdeel is van het strategisch beleid. Maar met een goede strategie kan uw organisatie een onderscheidende positie innemen ten opzichte van haar concurrenten.


Cultuur+Ondernemen organiseert in samenwerking met Dutch Performing Arts / Fonds Podiumkunsten een reeks bijeenkomsten over werken in het buitenland. Op deze eerste bijeenkomst komen sprekers aan het woord die veel internationale ervaring hebben en daardoor een duidelijke visie op het thema hebben. Zij delen hun gedachtegoed om u te inspireren en te helpen bij het vormgeven van uw eigen visie en strategie.

U wordt uitgenodigd om bij inschrijving aan te geven wat u wilt leren.

Sprekers
Marlies Leupen ontwikkelt en verzorgt vanuit haar praktijkervaring al jarenlang trainingen op maat voor ondernemers in de culturele sector. Via interactieve workshops leert zij creatieven hoe je plannen en ideeën overtuigend kunt presenteren, een sterk projectplan kunt ontwerpen en effectief kunt samenwerken. Tijdens deze bijeenkomst biedt Marlies drie deelnemers de kans om hun verhaal 'uit te proberen' op de andere deelnemers en van hen feedback te krijgen hoe zij hun professionaliseringsvraag verder kunnen aanscherpen. Voor alle aanwezigen verrassend en verhelderend.

Katrien van Beurden is oprichtster en artistiek leider van het internationale theatergezelschap Theatre Hotel Courage. Voor dit gezelschap maakt en speelt ze in voorstellingen. Daarnaast geeft ze trainingen aan universiteiten, professionals en bedrijven. Als actrice was ze te zien in 'Nora' van Ibsen bij het Pacific Resident Theater in Los Angeles, in de film 'De Wederopstanding van een Klootzak' met Yorick van Wageningen. Met Theatre Hotel Courage tourde ze afgelopen seizoen naar Amerika, Canada, Palestina, Ghana, India en Iran.

Harmen van der Hoek is de zakelijk leider van het internationale dansgezelschap Club Guy and Roni. Dansgezelschap Club Guy and Roni, van de choreografen Roni Haver en Guy Weizman, werkt samen met dansers, kunstenaars en muzikanten om hedendaagse voorstellingen te maken. Het dansgezelschap staat met diverse (co-)producties op internationale podia, onder meer in Parijs, Moskou, Hannover, Ljubljana en Mainz. Naast festivals in Amerika, Rome, Tallinn, Berlijn en Marseille speelt Club Guy & Roni ook op diverse festivals in Nederland zoals Oerol en Zwarte Cross.

Datum: 8 december 2016
Tijd: Van 15.00 tot 18.00 uur inclusief borrel
Locatie: Kerkstraat 204, Amsterdam
Kosten: Voor de hele reeks, bestaande uit drie bijeenkomsten, betaalt u € 99. Een losse bijeenkomst kost € 35.
Aanmelden: www.cultuur-ondernemen.nl
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer