Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?


16 januari 2020

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'


De overheid investeert op verschillende manieren in cultuur. In 2020 wordt het financiële kader voor het cultuurbeleid van 2021-2024 vastgesteld; onderdeel daarvan is de veelbesproken Basisinfrastructuur (BIS). Organisaties hebben tot 31 januari 2020 om daar een aanvraag voor in te dienen. Maar ook is muziek onderdeel van het topsectorenbeleid. Hoe komt beleid tot stand, hoe kan de culturele sector dat beleid beïnvloeden, en hoe kan je er als maker of artiest profijt van hebben?

Met sprekers Henriëtte Post, directeur van het Fonds Podiumkunsten, Jann de Waal van Creative Council, Marianne Versteegh van Kunsten '92 en Marijke van Hees van de Raad voor Cultuur.

Jeroen van Erp (Creative Council) zal het gesprek leiden.

Do 16 Jan | De Oosterpoort, Front 2 | 12:00 - 13:00

Meer info op de website van Eurosonic Noorderslag
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer