27 november 2019

Deelsessie Fonds Podiumkunsten op No Man's Land 2019


No Man’s Land is de jaarlijkse muziekconferentie van De Coöperatie. Het programma biedt de kans om elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en kennis te delen. De zevende editie vindt op woensdag 27 november voor het tweede jaar op rij plaats in TivoliVredenburg, Utrecht


Dit jaar staat ‘de duurzame carrière’ centraal. Diverse expertsessies stellen actuele vraagstukken ter discussie zoals inclusiviteitsbeleid, de gevolgen van prestatiecultuur op onze mentale gezondheid en het streven naar de ideale talentontwikkelingsketen. Artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers zoeken samen naar nieuwe werkwijzen en succes voor de toekomst. Daarnaast zijn er verschillende inspiratiesessies en masterclasses.

Sessie Fonds Podiumkunsten

Het Fonds is partner van de sessie 'Gratis geld voor jouw artistieke proces. Hoe dan?!'

Heb jij tijdens je artistieke proces meer tijd, ruimte en aandacht nodig om tot een beter product te komen, dan zijn er in Nederland talloze mogelijkheden om subsidie aan te vragen. In deze sessie vertellen onder andere muzikant Massi, zangeres en songwriter Eva van Manen en rapper Ruwhel hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen. Rapper Ruwhel heeft bij het Fonds Pdoiumkunsten een bijdrage ontvangen voor zijn albumrelease uit het programma urban projecten.

Meer info over het programma van No Man's Land is hier te lezen.
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

meer