Cultuur Werkt! Conferentie Provinciale Statenverkiezingen


14 februari 2019

Kunsten ’92 en LKCA organiseren een landelijke cultuurconferentie op 14 februari 2019 (Apeldoorn) in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Hoe kan de provincie zijn rol in het cultuurbeleid versterken? En de maatschappelijke en economische impact van kunst en cultuur beter benutten? Ga in gesprek met gedeputeerden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, ambtenaren, adviseurs en particuliere partijen.


Vijf enthousiaste gedeputeerden gaan aan de slag met (kandidaat) statenleden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, ambtenaren van provincies en gemeenten, adviseurs en particuliere partijen. We formuleren met elkaar wat de provincies en het culturele veld van elkaar nodig hebben, voor en na de verkiezingen. Aan het einde van de dag hebben we het overdrachtsdossier cultuur voor nieuwe statenleden opgesteld. Rijksbouwmeester Floris Alkemade trapt af met een vergezicht over de grote ruimtelijke opgaven van dit moment en het culturele perspectief daarin.

Vijf thema’s: Betrokken burgerschap | Vitaliteit en leefbaarheid | Vernieuwend besturen | Economische groei en imago | Euregio en internationaal. Doe mee en praat mee: wissel je kennis en goede voorbeelden uit met de andere deelnemers van deze conferentie.

Onder leiding van Janita Tabak.

Meer informatie is hier te vinden.
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer