wo. 19 september 2018

Congres Podia & Festivals 2018


Op woensdag 19 september 2018 vindt de tweede editie van het Congres Podia & Festivals plaats in TivoliVredenburg, Utrecht.


De VNPF presenteert in samenwerking met de live-muzieksector een informerende en inspirerende dag, die de gelegenheid biedt om
collega's, muziekprofessionals en beleidsmakers te ontmoeten en samen met hen te werken aan vervolgstappen voor de toekomst.

Voor wie?
Het Congres Podia & Festivals is er voor iedereen die de Nederlandse live-(pop)muziekwereld een warm hart toedraagt. Bijvoorbeeld: alle medewerkers van podia en festivals, boekers, promoters, bestuurders, beleidsmakers, muzikanten, artiestmanagers, fondsen, toeleveranciers en studenten.

Matchmakers cultuur
Op het congres presenteren Matchmakers Cultuur uit vijf steden zichzelf en vertellen over hun opgedane ervaringen dit jaar in een van de deelsessies. De matchmakers zijn er speciaal voor diegenen die nog onbekend zijn met de wereld van cultuurfondsen.

Aanwezige matchmakers:
Sherwin Blijd (Den Haag)
Valery Mak (Almere)
Joachim de Vries (Groningen)
Max de Beijer (Tilburg)
Raymond den Uijl (Utrecht)

Gespreksleider:
Manu van Kersbergen

Meer informatie over deze deelsessie vind je hier.

Programma 2018 (onder voorbehoud)

09:30 - 10:15 uur Ontvangst en registratie
10:30 - 11:15 uur Plenaire opening
11:30 - 17:15 uur Deelsessies
17:00 - 18.00 uur Netwerkborrel

Info over de deelsessies is te lezen op de website congrespodiaenfestivals
matchmakers Shirley, Joachim, Raymond, Max en Sherwin
matchmakers Shirley, Joachim, Raymond, Max en Sherwin
Foto: Jelmer de Haas
Foto: Jelmer de Haas

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregeling 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur.

Op woensdag 2 oktober 2019 vindt de derde editie van het Congres Podia | Festivals | Evenementen plaats in TivoliVredenburg en de Social Impact Factory te Utrecht. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) presenteren, voor het eerst gezamenlijk, een informerende en inspirerende dag met ca. 60 deelsessies over actuele thema’s binnen het werkveld.

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

meer