NL / EN

do. 26 november 2015

Buma Classical 2015

De Buma Classical Convention is een conferentie en festival dat plaats vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) van donderdagochtend 26 tot en met vrijdagavond 27 november.


Op 26 en 27 november komt de professionele sector rond klassieke muziek in TivoliVredenburg bij elkaar tijdens de tweede editie van de Buma Classical. Deze jaarlijkse conferentie dient als aanjager voor de Nederlandse klassieke muziekindustrie. De huidige situatie wordt onder de loep genomen en er wordt gekeken naar de kansen voor de toekomst. In het programma ligt de nadruk op het analyseren, engageren en innoveren van het complete klassieke werkveld.

In 2015 kijkt Buma Classical ook over de grenzen en nodigt Vlaanderen uit als gastland. Door verschillen en overeenkomsten tussen beide culturen uit te lichten, wordt er een nieuw perspectief geboden op het eigen werkveld. Op 26 november organiseert Buma Classical Classical Safari’s. Op locaties in Vlaanderen en in Nederland worden de hoogtepunten van elkaars klassieke landschap gepresenteerd. Door een andere muziekcultuur te ervaren in haar natuurlijke habitat wordt de betekenis en impact ervan sterker.

Keynote speakers
Voor vrijdag 27 november staan er in TivoliVredenburg lezingen, werkgroepen en presentaties op het programma. In keynotes wordt door sprekers vanuit hun expertise de huidige status van klassieke muziek in Nederland geanalyseerd. Director of Music van Southbank Centre Gillian Moore zal ingaan op het publiek van de toekomst voor klassieke muziek. In haar huidige functie heeft Moore de leiding over de vier orkesten en veertien musici in residence van een van de grootste kunsteninstellingen ter wereld. Hans Aarsman kijkt met een scherpe blik naar de fotografie rond klassieke muziek. Hij legt de kloof tussen het imago en de praktijk in de klassieke sector moeiteloos
en met een knipoog bloot. Hans begeeft zich tussen diep uitgesneden japonnen en soepjurken, zwoele blikken en pijnlijk geconcentreerde grimassen, tussen flitslicht en spotlight. Pianist en musicoloog Ralph van Raat tackelt op zijn beurt het imagoprobleem van de hedendaagse muziek. Door in gesprek te gaan met drie generaties vooraanstaande componisten belicht hij de diversiteit en potentie van het hedendaagse repertoire.

Tijdens de Buma Classical is er ook dit jaar weer veel ruimte voor innovators, visionairs en uitdagers die de toekomst van klassieke muziek met lef en optimisme tegemoet treden. In pitches, showcases
en korte presentaties tijdens de Brainwave sessies wordt duidelijk dat het veld van en rond klassieke muziek onherroepelijk in beweging is. Door te kijken naar ontwikkelingen op het gebied van technologie en wetenschap die zich voltrekken buiten het klassieke umfeld worden de ongekende mogelijkheden voor de toekomst van klassieke muziek aangereikt.

Orkesten, componisten, musici, marketeers en andere beroepsgroepen verenigen zich in de beroep gerelateerde Insights. Tijdens deze hands-on sessies wordt er actief gewerkt aan actuele
vraagstukken uit het veld. Door samen te werken met de verschillende brancheverenigingen en organisaties waarborgt de Buma Classical vakspecifieke inhoud.

Voor kaartverkoop en meer informatie en kaarten: bumaclassical.comwww.bumaclassical.com

meer agenda

agenda/i_061/ietm.jpg
agenda - 23 nov 2017

IETM Brussel Bijeenkomst 2017

agenda/i_059/nomanslandrobinalyshaclemens4.jpg
agenda - 02 nov 2017

No Man's Land 2017

agenda/i_055/podiaenfestivals.jpg
agenda - 13 sep 2017

Congres Podia & Festivals

agenda - 11 sep 2017

Middag van de Toneeltekst

Het Nederlands Theater Festival, De Tekstsmederij en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseren net als voorgaande jaren de ‘Middag van de Toneeltekst.’ Een programma dat volledig in het teken staat van hedendaagse toneelteksten en hun schrijvers. Corien Baart, secretaris theater bij het Fonds Podiumkunsten, neemt deel aan het panel dat zal reageren op de Staat van de Nederlandse Theatertekst 2017. Het Fonds Podiumkunsten heeft, in samenwerking met het Letterenfonds, een nieuwe subsidie voor theaterauteurs.

Op 4 juli organiseert DutchCulture een meetup met verschillende thema’s over Buitengaats, het jaarlijkse overzicht van Nederlandse culturele activiteiten in het buitenland.

agenda - 26 jun 2017

Bijeenkomst Wijzer Werven

Wijzer Werven organiseert op 26 juni een inspirerende middag voor culturele instellingen. Met een masterclass van crowdfunding-expert Ronald Kleverlaan en meerdere workshops.

agenda - 29 mei 2017

Congres Podiumkunsten 2017

Het Congres Podiumkunsten 2017 heeft als thema 'Open podium' en vindt plaats op 29 en 30 mei in de Philharmonie in Haarlem.

agenda - 20 mei 2017

Operatie Muziektheater

Op zaterdag 20 mei is een nieuwe editie van Operatie Muziektheater (OMT): een netwerkbijeenkomst in Nederland voor alle spelers van het (inter)nationale muziektheaterwerkveld. Muziektheatermakers presenteren hun nieuwste werk en maken kennis met programmeurs uit binnen- en buitenland en andere makers.

meer