NIEUWSBRIEF 13 FEBRUARI 2014

 

FONDS PODIUMKUNSTEN

     
OJardimTheGardenJLeonardoMoreiraMG7666kl.jpg
 

FONDS PODIUMKUNSTEN ZOEKT ADVISEURS Het Fonds Podiumkunsten zoekt adviseurs voor het beoordelen van subsidieaanvragen op het gebied van theater, muziek, muziektheater, dans, compositie, festivals, programmering en internationalisering.

Het bezoeken en schriftelijk verslag doen van concerten en voorstellingen van meerjarig door het Fonds gesubsidieerde instellingen maakt nadrukkelijk deel uit van het adviseurschap.
Ook is er behoefte aan voorzitters die commissievergaderingen onafhankelijk kunnen leiden zonder dat zij daarbij zelf oordelen.meer...

 

MARK YEOMAN WORDT INTENDANT VAN FAST FORWARD Het Fonds Podiumkunsten heeft Mark Yeoman benoemd tot intendant van het programma Fast Forward: talent in internationale context. Dit nieuwe programma van het Fonds bestaat sinds 1 januari 2014 en biedt talentvolle makers de gelegenheid onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert. Mark Yeoman gaat de uitvoering van Fast Forward combineren met zijn huidige functie als artistiek directeur van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen.meer...

 

PRIJSWINNEND BRAZILIAANS THEATER IN NEDERLAND TE ZIEN "Een geweldig concept, grandioos neergezet en voorbeeldig geacteerd" schrijft de Theaterkrant . "Een werkelijk verbluffende voorstelling" kopt 1e Rang .

De première van het Braziliaanse O Jardim, door Frie Leysen uitgekozen voor het programma Ervaar daar hier Theater, zorgde voor lovende recensies. Frie Leysen won onlangs de Erasmusprijs voor haar bijdrage aan de vernieuwing in het internationale theater. O Jardim is nog te zien in Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Amsterdam en Heerlen.
meer...

 

KOMENDE INDIENDATA 9 april
subsidie programmering nieuw festival
subsidie voor internationale uitwisselingsprojecten
subsidie buitenlandse voorstellingen of concerten in Nederland
grant for Dutch presentations abroad

1 mei
meerjarige activiteitensubsidie
NB Aanvragen voor de periode 2015−2016 is alleen mogelijk voor instellingen die op basis van deze regeling subsidie hebben ontvangen voor de periode 2013−2014.

7 mei
productiesubsidie

14 mei
opdracht compositie
opdracht libretto of theatertekst

 
 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl