FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER

Orkater.jpgOrkater | Foto: Nichon Glerum

ALSNOG GELD VOOR NIET-GEHONOREERDE AANVRAGEN MET POSITIEF ADVIES

De minister van OCW heeft met Prinsjesdag 2020 bekend gemaakt 15 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het Fonds Podiumkunsten. Dit geld is bedoeld om de 71 instellingen die een positief advies hebben ontvangen, maar waarvoor het budget ontoereikend was, alsnog meerjarig te subsidiëren.
meer...
 
NieuweStukkenEindpresentatie.jpgFoto: Amy Cooks

TONEELTEKSTEN #NIEUWESTUKKEN GEPRESENTEERD

Onlangs vond de eindpresentatie plaats van de tweede editie van #NieuweStukken in het Bijlmer Parktheater. De teksten werden op het toneel gepresenteerd. De tweede lichting schrijvers bestaat uit: Nassira Rahmouni, Nedra Arsenovic-Kenzari, Aries Sporkslede, Rosita Dameri, Arturo Desimone, Siham Amghar, Careline Peerwijk, Smita Gayadin, Onias Landveld en Roziena Aida.
Een sfeerimpressie van de avond is te bekijken op onze website.
meer...
 
ToneelschrijfprijsVincentCasper.jpg

TONEELSCHRIJFPRIJS 2020 VOOR VINCENT VAN DER VALK & CASPER VANDEPUTTE

Vincent van der Valk & Casper Vandeputte hebben de Toneelschrijfprijs 2020 ontvangen voor hun theatertekst Immens. De uitreiking vond plaats tijdens het TheaterFestival van Vlaanderen op donderdag 10 september in Brussel. De prijs, ter waarde van € 10.000, werd dit jaar voor de 33ste keer uitgereikt.
meer...
 
FF2.jpg

FAST FORWARD 2 PRESENTEERT: AART STROOTMAN, ALEXANDRA BROEDER, GERY MENDES EN JöRGEN TJON A FONG

Met Fast Forward, een programma van het Fonds Podiumkunsten, zetten Aart Strootman, Alexandra Broeder, Gery Mendes en Jörgen Tjon a Fong een volgende stap in hun artistieke ontwikkeling.
Intendant Viktorien van Hulst selecteerde met een groep verkenners reeds de volgende makers voor Fast Forward 2: Het Geluid Maastricht, Sevdaliza, Stephen Shropshire, Ensemble Klang, Jorinde Keesmaat, Pia Meuthen en Lisa Verbelen. Aan deze lijst zijn nu Aart Strootman, Alexandra Broeder, Gery Mendes en Jörgen Tjon A Fong toegevoegd. Eind 2020 vindt er nog een selectie plaats voor het programma.
meer...
 
kantoor.jpg

Vacatures

35 adviseurs en 5 voorzitters gezocht
Het Fonds Podiumkunsten zoekt nieuwe adviseurs die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in de podiumkunsten. Adviseurs worden ingezet als commissielid om subsidieaanvragen te beoordelen op het gebied van theater, muziek, muziektheater, dans, compositie, programmering en internationalisering. Solliciteren kan tot en met 4 oktober 2020.
meer...

Subsidiecoördinator
Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een subsidiecoördinator met sterke organisatorische vaardigheden en een vlotte pen. Als subsidiecoördinator ben je onder andere verantwoordelijk voor de planning, organisatie, bemensing, de voorbereiding en een optimaal verloop van commissievergaderingen. Solliciteren kan tot en met 11 oktober 2020.
meer...
 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl