FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2020

beleidsplan2124.jpg

BEWEGENDE CONTOUREN: BELEIDSPLAN 2021 - 2024

Het beleidsplan van het Fonds Podiumkunsten voor de periode 2021 - 2024 staat online. In dit plan met de titel 'Bewegende contouren' blikken we kort terug en geven we inzicht in onze beleidsuitgangspunten en ontwikkelingen.
Henri√ętte Post, directeur-bestuurder Fonds Podiumkunsten, licht toe: "De beleidsperiode 2021-2024 belooft een dynamische tijd te worden waarin veel schuift, verandert en beweegt. Het Fonds streeft ernaar alle bewegingen nauwgezet te volgen en er zo goed mogelijk op te anticiperen, zoveel mogelijk samen met alle belanghebbenden." Bekijk wat onze plannen zijn voor de komende jaren.
meer...
 
toneelschrijfprijs2020.jpg

TONEELSCHRIJFPRIJS 2020: STUUR JE THEATERTEKSTEN IN

Ben je theaterauteur? Ging een van je teksten in première tussen 1 april en 31 december 2019? Dan kun je die tekst insturen voor de Toneelschrijfprijs 2020. Die bekroont elk jaar de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalige toneelwerk. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen.
Aan de Toneelschrijfprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het TheaterFestival in Brussel in september 2020.
meer...
 
DIGITALSPIDER.jpg

NIEUWE TOEKENNINGEN PROGRAMMA URBAN PROJECTEN

Het Fonds Podiumkunsten kent aan 10 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban talenten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.
Onder de gehonoreerden zijn: Rotterdamse dansgezelschap Xclusiv Company, zij presenteren hun nieuwe urban voorstelling 'The Digital Spider'. Hierin haken ze in op de relatie tussen social media en sociale verbindingen en identiteitsvorming. En woordkunstenaar Luan Buleshkaj kaart in zijn eerste solo theatervoorstelling 'Leeuwenkind' zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan over onder andere mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap.
De volledige lijst met toekenningen is te bekijken op onze website.
meer...
 

TOTAALOVERZICHT SUBSIDIEADVIES

De afgelopen weken gaf het Fonds subsidieadvies aan alle huidige meerjarige producerende instellingen en aan 50 nieuwe aanvragers van een meerjarige productiesubsidie 2021-2024.

Bekijk het model op onze webportal voor een totaalbeeld van verstrekte adviezen en beschikbare bedragen.
meer...
 

Deadlines

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl