FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF JULI 2019

summer.gif
Nieuwestukken.jpg

EINDPRESENTATIE #NIEUWESTUKKEN

Een nieuwe lichting (podium)schrijvers heeft op 27 juni 2019 hun eerste teksten gepresenteerd bij Stichting Nowhere in Amsterdam. De tien talenten die dit jaar deelnamen aan #NieuweStukken zijn Shula Tas, Fadua El Akchaoui, Sharif, Noël Abdoelhak, Brooklyn Mozes, Stokely Dichtman, Sandy Bosmans, Marthe van Bronkhorst, Yücel Kopal, Stacey Esajas en Simone Zeefuik.
Met #NieuweStukken willen het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte bieden aan beginnende schrijvers waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. De fondsen zijn enthousiast over de eerste editie en zullen volgend jaar een nieuwe ronde organiseren.
Op onze website is een videoverslag te bekijken van de eindpresentatie.
meer...
 
yorickvannordenupstream.jpgEen van de gehonoreerden Yorick van Norden

EERSTE TOEKENNINGEN UPSTREAM: MUSIC

In Januari 2019 lanceerde het Fonds Podiumkunsten samen met Sena het nieuwe programma Upstream: Music. Upstream: Music biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière.
De eerste toekenningen zijn inmiddels bekend. Het Fonds heeft 8 projecten gehonoreerd van uiteenlopende artiesten die door middel van Upstream: Music hun carrière een extra impuls kunnen geven. Bekijk de lijst met gehonoreerden op onze website.
meer...
 
DeDansers.jpgEen van de gehonoreerden Poppodium de Spot ism de Dansers | Foto: Bart Grietens

EERSTE 12 PROJECTEN TOEGEKEND VOOR 2P: VERBINDEN PRODUCEREN EN PRESENTEREN

In maart dit jaar opende het Fonds Podiumkunsten het loket 2P: Verbinden van produceren en presenteren. Met 2P wil het Fonds samenwerkingen faciliteren. De samenwerkingen hebben als doel om meer speelbeurten te realiseren en/of het publieksbereik groter en diverser maken.
Het Fonds honoreerde 12 projecten voor in totaal € 297.500. In drie maanden tijd zijn er 14 aanvragen in behandeling genomen. Adviseurs met specifieke kennis van programmering, publiekswerking en marketing hebben de aanvragen getoetst op haalbaarheid. De adviseurs keken in het bijzonder naar de bijdrage die de inspanningen leveren aan een uitbreiding of verdieping bij het publiek.

Bekijk hier de lijst met gehonoreerden.
meer...
 
HetverhaalvanhetverhaalKurtVanderElstlig.jpgTheater Artemis & Het Zuidelijk Toneel | Het verhaal van het verhaal | Foto: Kurt Van der Elst

NEDERLAND OPENT FESTIVAL OP DE BIëNNALE VAN VENETIë 2019

De 47e editie van het International Theatre Festival vindt plaats van 22 juli - 5 augustus 2019 op de Biënnale van Venetië. Fondsprogramma Dutch Performing Arts ondersteunt de uitvoeringen op het festival van jeugdtheatergezelschap Theatre Artemis, muziektheatercollectief Club Gewalt en theatermaker en beeldend kunstenaar Julian Hetzel.
Tijdens de openingsavond van het festival zal de Biënnale van Venetië de Zilveren Leeuw uitreiken aan Jetse Batelaan, artistiek directeur van Theater Artemis. Batelaan is de allereerste theatermaker voor een jong publiek uit Nederland die de prestigieuze prijs ontvangt. De voorstelling van Batelaan 'Het Verhaal van het Verhaal' is de openingsvoorstelling van het International Theatre Festival van Venetië.
meer...
 

Deadlines

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl