FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF MAART 2019

evaluatienieuwemakers.png

VIJF JAAR REGELING NIEUWE MAKERS ONDERZOCHT

De regeling nieuwe makers levert een waardevolle bijdrage aan talentontwikkeling in de podiumkunsten. In de regeling staat de samenwerking van een maker met een begeleidende instelling centraal. Deze aanpak wordt door de geïnterviewden gewaardeerd. Dit blijkt uit een evaluatie over de periode 2013-2017, uitgevoerd door onderzoeksbureau Urban Paradoxes.
Bekijk het onderzoek in woord en beeld op onze website.
meer...
 

FOCUSGROEPEN MEERJARIGE REGELING VAN START

Het Fonds Podiumkunsten gaat de komende maanden met aanvragers in gesprek over de nieuwe meerjarige regeling voor de periode 2021-2024. Er zijn daarvoor drie focusgroepen samengesteld. Hieraan nemen zowel bestaande als nieuwe aanvragers deel. Het Fonds wil hun input gebruiken bij het vaststellen van de kaders voor de meerjarige subsidies in de komende beleidsperiode.
meer...
 
nieuwestukkenverslag.jpg

#NIEUWESTUKKEN: EERSTE TEKSTEN GEPRESENTEERD

Op donderdag 28 februari zijn de teksten gepresenteerd van de deelnemende schrijvers aan #NieuweStukken. De schrijvers zijn eind januari begonnen met het schrijftraject. Zij worden begeleid door een ervaren coach en volgen workshops van de Tekstsmederij. Schrijvers Shula Tas, Fadua El Akchaoui, Sharif Noël Abdoelhak, Brooklyn Mozes, Stokely Dichtman, Sandy Bosmans, Marthe van Bronkhorst, Yücel Kopal, Stacey Esajas en Simone Zeefuik kregen op deze manier voor het eerst een impressie van hoe de teksten overkomen op het publiek. Bekijk het videoverslag van de avond op onze website.
meer...
 
2pverbinden.jpeg

2P: VERBINDEN VAN PRODUCEREN EN PRESENTEREN BIEDT RUIMTE VOOR SAMENWERKINGEN

Op 7 maart heeft het Fonds Podiumkunsten het loket 2P: Verbinden van produceren en presenteren geopend. 2P biedt ruimte voor samenwerkingen van podia en festivals met gezelschappen en ensembles. Het gaat hierbij om door het Fonds gesubsidieerde podia en festivals. De gezelschappen en ensembles waarmee wordt samengewerkt worden door het Fonds of het Ministerie van OCW gesubsidieerd. Zo kunnen zij gezamenlijk werken aan nieuwe manieren om publiek te betrekken bij voorstellingen of concerten.
meer...
 

HOE GA JE OM MET ARTISTIEKE VRIJHEID IN HET BUITENLAND?

Het Fonds Podiumkunsten en DutchCulture nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland. De bijeenkomst is op 15 april in Het Huis Utrecht.
Werken in andere landen betekent soms ook afwegingen maken en nadenken over wie jij bent als maker in relatie tot de ander. Pas je je werk aan als daarom wordt gevraagd? Heb je ervaring met werken in het buitenland en het vraagstuk rondom artistieke vrijheid, kom dan naar de bijeenkomst om mee te praten of te luisteren naar de ervaring van anderen.
meer...
 

Deadlines

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl