FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF JANUARI 2019

beeldmerkturqoppaars.gif

UPSTREAM: MUSIC GELANCEERD

Samen met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Sena is het Fonds Podiumkunsten gestart met Upstream. Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) gaf tijdens Eurosonic Noorderslag afgelopen zaterdag het startsein voor de nieuwe regeling.
Upstream bestaat uit twee delen.
Upstream: Music maakt ruimte om te investeren in de carrièreontwikkeling van artiesten die al enige tijd bezig zijn. Er is behoefte aan extra financiering, omdat Nederland een relatief kleine thuismarkt heeft. Dit deel wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zal samenwerkingen en crossovers tussen verschillende creatieve sectoren stimuleren met Upstream: Music x Design. Beide deelregelingen zijn te vinden op upstreamgrants.nl.
meer...
 
140119workshopfoto2.jpg

#NIEUWESTUKKEN: TIEN SCHRIJVERS GESELECTEERD

Met #NieuweStukken geven het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte aan beginnende toneelschrijvers, waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. Zij worden begeleid bij het maken en presenteren van nieuwe verhalen. Het Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds werken bij de selectie samen met Bijlmer Parktheater, Rose Stories, Theater Zuidplein, El Hizjra en Poetry Circle/Nowhere.
De eerste deelnemers zijn inmiddels geselecteerd. Benieuwd naar de schrijvers? Bekijk de namen op onze website.
meer...
 
cheroney.pngCheroney Pelupessy - een van de gehonoreerden van het programma urban projecten

PROGRAMMA URBAN PROJECTEN LANDELIJK OPENGESTELD

Het programma urban projecten is een regeling van het Fonds Podiumkunsten gericht op urban arts. Het programma geeft ondersteuning aan artiesten die al actief zijn in de eigen omgeving, maar daarbuiten nog niet heel bekend zijn.

Het programma urban projecten was voorheen gekoppeld aan Matchmakers in cultuur, een samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten. Aanmelden ging uitsluitend via matchmakers in de deelnemende steden. Het programma is nu landelijk opengesteld. Artiesten kunnen ook rechtstreeks bij het Fonds subsidie aanvragen voor hun urban project. Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar onze website.
meer...
 

OVERZICHT EN WIJZIGINGEN SUBSIDIEPLAFONDS 2019

Met ingang van 2019 gelden de nieuwe subsidieplafonds die het Fonds Podiumkunsten heeft vastgesteld. Er zijn hierbij belangrijke wijzigingen doorgevoerd in diverse regelingen. De wijzigingen hebben betrekking op het besluit om bij een aantal subsidies de subsidiebedragen en budgetten te verhogen.
Het overzicht van alle wijzigingen is te bekijken op onze website.
meer...
 

Deadlines

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl