FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2018

snowman.gif
kwattanevergrowup.jpg

NEDERLANDSE JEUGDKUNST VEROVERT VS

Never Grow Up! promoot een jaar lang Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten in de Verenigde Staten. Het programma start in januari 2019.
Never Grow Up! is een samenwerking tussen het fondsinitiatief Dutch Performing Arts, het Nederlands consulaat-generaal in New York, Eye International, Nederlands Filmfonds, Cinekid, Nederlands Letterenfonds en DutchCulture. Gedurende 2019 presenteert Nederlandse jeugdkunst zich op vooraanstaande podia en evenementen zoals Brooklyn Academy of Music, Kennedy Center, New York International Children's Film Festival en Brooklyn Book Festival.
meer...
 
fotowouterjansen.jpgEen van de meerjarige gezelschappen Orkater | Foto: Wouter Jansen

EFFECTEN VAN DE MEERJARIGE ACTIVITEITENSUBSIDIE

Onderzoeksbureau APE heeft de meerjarige activiteitensubsidie 2013-2016 voor gezelschappen en festivals geëvalueerd. De onderzochte periode werd sterk bepaald door de economische crisis en de bezuinigingen op het cultuurbudget die daarvan het gevolg waren. De meeste aanvragers ervoeren desondanks voldoende ruimte om hun plannen uit te voeren en daarbij een ‘eigen koers te varen’. De doelstellingen en criteria van de regeling zijn volgens aanvragers relevant voor de ontwikkeling van de podiumkunsten in Nederland.
meer...
 
tonyroeff.png

HET BRITSE AVONTUUR VAN TONY ROE

We brachten in Birmingham een bezoek aan Tony Roe, bandleider en pianist van Tin Men and the Telephone. Hier werkt hij samen met Ed Mc Keon, directeur van muziekproductiebedrijf Third Ear. Tony is een van de deelnemers aan Fast Forward. Dit fondsprogramma biedt talentvolle podiumkunstenaars de gelegenheid met toonaangevende buitenlandse producenten samen te werken. Wat de Britse reis Tony heeft gebracht? Bekijk het in het interview op onze website.
meer...
 
hetfondspodiumkunsten.jpg

Fonds gesloten tijdens feestdagen

Het kantoor van het Fonds Podiumkunsten is gesloten vanaf maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019. Woensdag 2 januari 2019 zijn we weer bereikbaar.
 

Deadlines

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl