FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

xiscophotographybymar.jpgXisco Ribosch - een van de gehonoreerden | Foto: by Mar

NIEUWE TOEKENNINGEN PROGRAMMA URBAN PROJECTEN

Er zijn zeven nieuwe toekenningen voor het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban talenten in verschillende disciplines, waaronder dans en muziek. Dit fondsinitiatief, dat begin dit jaar van start is gegaan, stelt hen in staat zich verder te ontwikkelen. Het programma is gekoppeld aan matchmakers in cultuur een samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.
Benieuwd naar de gehonoreerden? Bekijk de projecten op onze website.
meer...
 
sjaronminailo.png

EEN KIJKJE OVER DE GRENS MET SJARON MINAILO

Hoe is het om te werken met een buitenlandse producent en de grenzen letterlijk en figuurlijk te verleggen? Sjaron Minailo is een van de eerste deelnemers aan Fast Forward en maakte vier opera’s in Brussel. Fast Forward geeft talentvolle podiumkunstenaars de kans met toonaangevende buitenlandse producenten samen te werken en zich te presenteren op internationale podia.
Bekijk ons gesprek met muziektheater- en operaregisseur Sjaron Minailo op de website.
meer...
 
gilmegas.jpgRappersduo Gil & Megas is aanwezig bij de deelsessie

FONDS PODIUMKUNSTEN EN URBAN ARTS, WAAR STAAN WE?

Op donderdag 29 november 2018 verzorgt het Fonds Podiumkunsten een deelsessie tijdens No Man's Land. De jaarlijkse muziekconferentie vindt plaats in TivoliVredenburg.
In de deelsessie gaan we in op de diverse subsidieregelingen van het Fonds. Ook delen urban artiesten hun ervaringen met deze regelingen. Wat zijn de grootste knelpunten en met welke ontwikkelingen in de hiphop en urban moet rekening worden gehouden?
Praat mee tijdens de sessie 'Fonds Podiumkunsten en urban arts, waar staan we?'
meer...
 
n0vmusicprijsuitreikingkarinjonker.jpgFoto: Karin Jonkers

NEDERLANDSE MUZIEKPRIJS VOOR PETER GIJSBERTSEN

We kijken terug op een feestelijke avond in het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Op 8 november ontving tenor Peter Gijsbertsen de Nederlandse Muziekprijs uit handen van Minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven. De minister nam uitgebreid de tijd om Gijsbertsen toe te spreken:'...nu sta je hier. Voor een jury – en een minister – die onder de indruk zijn van je muzikale intelligentie en de subtiliteit en veelkleurigheid van je stem.' Lees de hele toespraak op de website.
De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.
meer...
 

Indiendata 2019

De deadlines voor het aanvragen van subsidie voor 2019 staan op onze website. Er zijn verschillende rondes per regeling. Op onze website staat een overzicht van alle regelingen met de uiterste indiendata.
 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl