FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF JULI 2018

zomer9.png
maatschappelijkescheidslijnen.png

VERSLAG FONDS ON TOUR ? MAATSCHAPPELIJKE SCHEIDSLIJNEN

Tijdens de tweede Fonds on tour gingen we in gesprek over maatschappelijke scheidslijnen. We begonnen de middag met sprekers prof. dr. Gloria Wekker, sociaal en cultureel antropoloog, dr. Andries van den Broek, politicoloog en werkzaam bij het Sociaal en Cultureel Planbureau die de aanwezigen input gaven voor een prikkelende discussie. We hebben de enerverende middag vastgelegd in woord en beeld. In onderstaande link het verslag.
meer...
 
congres.jpg

MATCHMAKERS OP HET CONGRES PODIA & FESTIVALS 2018

Op woensdag 19 september 2018 vindt de tweede editie van het Congres Podia & Festivals plaats in TivoliVredenburg, Utrecht.
In een van de deelsessies presenteren de Matchmakers Cultuur uit vijf steden zichzelf. De matchmakers zijn er speciaal voor diegenen die nog onbekend zijn met de wereld van cultuurfondsen. Meer informatie over het congres is te lezen op onze website.
meer...
 
barbicancentre.jpgAnn Van den Broek & Leila Hasham

FAST FORWARD VIDEO: ANN VAN DEN BROEK IN HET BARBICAN

Met het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ biedt het Fonds Podiumkunsten elf talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert.
We gingen op bezoek bij Ann Van den Broek in het Barbican Centre in Londen, waar ze werkte aan haar voorstelling Loops of Behaviour. Hoe de samenwerking verliep en wat het Fast Forward traject heeft opgeleverd, kun je bekijken in de video op onze website.
meer...
 
driessegers.jpg

UITREIKING TONEELSCHRIJFPRIJS 2018

Deze zomer buigen juryleden Rob Vriens, Sachli Gholamalizad en Nico Boon zich over de beste Nederlandstalige toneeltekst van het afgelopen seizoen, onder begeleiding van jurysecretaris Steven Peters. Dit jaar werden er 68 teksten ingezonden voor de Toneelschrijfprijs. Op 7 september 2018 wordt de laureaat bekendgemaakt op het Vlaamse Theaterfestival in Antwerpen.
meer...
 

Komende indiendata

 

PRODUCTIES


DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL 2018

Delft Chamber Music Festival
26 juli t/m 05 augustus
> programmering festival
  

RICCIOTTIANDO EN CUBA

Ricciotti Ensemble
07 augustus t/m 19 augustus
> reeks opdrachten compositie of libretto
  

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl