FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

kerstwensv10.gif

Positief beoordeelde gezelschappen en ensembles ontvangen subsidie

Enige tijd geleden hebben wij bekend gemaakt dat er 9 miljoen euro extra geld beschikbaar is gesteld door minister van Engelshoven (cultuur) voor gezelschappen en ensembles die een positieve beoordeling binnen onze meerjarige activiteitensubsidie 2017 - 2020 hebben gekregen, maar waar onvoldoende budget voor was. Nu kunnen wij deze ensembles en gezelschappen officieel laten weten dat zij in de periode 2018-2020 zijn verzekerd van subsidie! Mooi kerstcadeau!
 
skip2.png

SKIP BUDGET VERHOOGD EN 183 TOEKENNINGEN

Het Fonds Podiumkunsten heeft met extra beschikbare middelen voor de aangewezen podia in 2018 en 2019 het budget verhoogd naar €1.5 miljoen. Podia krijgen op deze manier meer ruimte om redelijke vergoedingen te verstrekken aan gezelschappen en ensembles.
Van de 220 ingediende aanvragen zijn er 212 in behandeling genomen. Van die 212 aanvragers zijn er 183 aangewezen als SKIP-podium, waarvan 125 in categorie 1, 27 in categorie 2 en 31 in categorie 3. Op bovenstaande landkaart is te zien hoe de aanvragen zijn gespreid over Nederland. Een klikbare versie van de kaart vind je hier
meer...
 

VACATURE HOOFD SUBSIDIEONDERSTEUNING

Het Fonds is op zoek naar een op samenwerking gerichte hoofd subsidieondersteuning met een analytische blik. Als hoofd subsidieondersteuning ben je verantwoordelijk voor de afdeling subsidieondersteuning, je staat onder directe leiding van de directeur-bestuurder en bent lid van het managementteam. De afdeling subsidieondersteuning bestaat uit 15 medewerkers. Een uitgebreide omschrijving van de functie en eisen zijn op onze site te lezen.
meer...
 
image.jpeg

MATTHIJS VERMEULENPRIJS UITGEREIKT AAN KATE MOORE

Op zaterdag 2 december 2017 heeft componist Kate Moore voor haar werk The Dam de Matthijs Vermeulenprijs ontvangen. Zij ontving de prestigieuze prijs tijdens het festival Dag in de Branding uit handen van Henriëtte Post, directeur Fonds Podiumkunsten. In een vol korzotheater kon het publiek, na de uitreiking van de prijs, genieten van de prachtige en meeslepende uitvoering van The Dam. Foto's van de avond en een fragment van de compositie zijn op onze site te bekijken.
meer...
 

OPEN CALL: IMPACT PROGRAMMA

De Impact Academy biedt een programma aan, waarin deelnemers gedurende 6 maanden worden begeleid bij de ontwikkeling van een impactcampagne. Werk je aan een documentaire of theatervoorstelling met een urgent maatschappelijk thema? Wil je in samenwerking met een impactproducent een campagne rond deze film of voorstelling ontwikkelen om grotere maatschappelijke impact te maken? Meld je dan nu aan vóór 26 januari 2018 voor het Doc Impact Programma.
meer...
 

Komende indiendata

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl