FONDS PODIUMKUNSTEN
NIEUWSBRIEF 24 OKTOBER 2017

135mariamilsteinnieuw2x.jpg

MARIA MILSTEIN ONTVANGT NEDERLANDSE MUZIEKPRIJS

Violiste Maria Milstein ontvangt op zaterdagavond 27 januari 2018 in het Concertgebouw Amsterdam de Nederlandse Muziekprijs, tijdens een concert van het Residentie Orkest onder leiding van Giancarlo Guerrero. De prijs wordt uitgereikt na afloop van het concert in de Grote Zaal. Maria Milstein soleert dan in het eerste vioolconcert van Max Bruch. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Op 23 oktober 2017 is Maria Milstein's nieuwste album La Sonate de Vinteuil uitgekomen, momenteel Radio4 cd-van-de-week.
meer...
 

THEATERGEZELSCHAP SCHWEIGMAN& BIJ RTL4

In het RTL programma Mijn Stad was er aandacht voor het Theatergezelschap Schweigman&. Het culturele reisprogramma staat elke aflevering in het teken van een Nederlandse stad, ditmaal was dat de stad IJsselstein. In de uitzending van zaterdag 21 oktober werd artistiek leider Boukje Schweigman geïnterviewd over het muzikale theatergezelschap en gaf een inkijkje in de wereld van hun beeldende voorstellingen, die zowel in het theater als op locatie plaats vinden.
meer...
 

EERSTE VERSIE FAIR PRACTICE CODE GEPUBLICEERD

Tijdens een bijeenkomst van Kunsten ’92 in Veem Huis voor Performance is op 3 oktober 2017 de Fair Practice Code gepresenteerd. Deze code voor de kunsten is gezamenlijk opgesteld door makers, werkgevers, vakbonden, beroepsgroepen en andere partners uit de creatieve en culturele sector en biedt onder andere een kader om loon naar werk in de culturele en creatieve sector mogelijk te maken. Dat is nodig voor een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt en beroepspraktijk.
Er is een website in de maak met reeds bestaande afspraken, best practices en verdienmodellen. Begin 2018 zal de definitieve Fair Practice Code gereed zijn. Een PDF versie van de Fair Practice Code is te lezen in onderstaande link
meer...
 

SESSIE VOOR (AANSTORMENDE) PRODUCERS EN MAKERS

Op donderdag 2 november presenteert het Fonds Podiumkunsten de sessie:'Hoe verdien ik mijn passie terug? Kunstenaars en creatieven creëren veel van waarde, maar zien zij daar financieel wel genoeg van terug? Daarover meer tijdens het programma No Man’s Land, voor makers én de mensen die zich voor hen inzetten. In vijf deelsessies worden diverse thema's besproken. Deelnemers gaan actief met elkaar in gesprek tijdens de deelsessies waarna de resultaten worden teruggekoppeld. Het programma vindt plaats tussen 13:00 en 18:00 uur in Kytopia, de creatieve broedplaats in het voormalig Tivoli Oudegracht (Oudegracht 245, Utrecht). Inschrijven voor No Man’s Land kan middels het registratieformulier.
meer...
 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl