NIEUWSBRIEF 11 APRIL 2017

 

FONDS PODIUMKUNSTEN

     

HEEFT UW GEZELSCHAP INTERNATIONALE AMBITIES? Het programma Dutch Performing Arts heeft als doel het vergroten van de bekendheid van de Nederlandse podiumkunsten in het buitenland. Nederlandse makers en buitenlandse afnemers worden met elkaar in contact gebracht door bezoekersprogramma’s en showcases op sleutelevenementen in binnen- en buitenland. Heeft uw gezelschap ook internationale ambities? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Dutch Performing Arts en ontvang ongeveer viermaal per jaar het laatste nieuws over activiteiten, open calls, etc. En volg Dutch Performing Arts op Twitter en Facebook.

 

VIDEO FAST-FORWARD-TRAJECT JORINDE KEESMAAT Met het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ biedt het Fonds Podiumkunsten elf talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert. We gingen op bezoek bij Jorinde Keesmaat. Deze Amsterdamse operaregisseur krijgt via Fast Forward de kans om in New York te werken. Ze wordt begeleid door Jim Schaeffer, de directeur van het Center for Contemporary Opera. Bekijk de video.

 

2 VACATURES SUBSIDIECOORDINATOR Het Fonds Podiumkunsten zoekt per direct twee enthousiaste subsidiecoördinatoren (nieuwe functiebenaming voor 'senior stafmedewerker') met kennis van, ervaring in en nieuwsgierigheid naar de podiumkunsten. Hij/zij maakt deel uit van de afdeling subsidieverstrekking van het Fonds en is verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse subsidieregelingen. Daarnaast geeft de subsidiecoördinator input aan het te ontwikkelen beleid van het Fonds Podiumkunsten. Het gaat om een fulltime functie met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar en uitzicht op verlenging.

 

2 VACATURES RAAD VAN TOEZICHT Het Fonds Podiumkunsten zoekt twee leden voor de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit minimaal vijf en maximaal zeven leden, is breed samengesteld en kent een evenwichtige opbouw met oog voor diversiteit. Van de leden wordt een onafhankelijke positionering en kritische integere taakinvulling verwacht. Benoeming is per 1 juli 2017, voor een periode van vijf jaar.

 

KOMENDE INDIENDATA 19 april 2017

Subsidie reguliere programmering in theater- en concertzalen (SRP)

26 april 2017
Productiesubsidie

5 juli 2017
Opdracht compositie of libretto
Reeks opdrachten compositie en libretto
Subsidie internationale uitwisselingsprojecten
Subsidie buitenlandse voorstellingen of concerten in Nederland
Grant for Dutch presentations abroad

16 augustus 2017
Productiesubsidie

6 september 2017
- Subsidie nieuwe makers

 
 
/content/produktie/i_1478/zohre.png

productie
ZOHREMarjolijn van Heemstra
20 apr t/m 20 jun

 
/content/produktie/i_1466/kopland.jpg

productie
KOPLANDPeerGroup, Gouden Haas
01 mei t/m 31 jul

 
/content/produktie/i_1476/koningvanhetgrasland.jpeg

productie
KONING VAN HET GRASLANDToneelgroep Jan Vos
24 mei t/m 21 sep

 
/content/produktie/i_1477/orchestrepolyrythmonocreditslowres.jpg

productie
AMSTERDAM ROOTS FESTIVALAmsterdam Roots Festival
19 jun t/m 25 jun

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl