NIEUWSBRIEF 12 JANUARI 2017

 

FONDS PODIUMKUNSTEN

     

FONDS PODIUMKUNSTEN OP EUROSONIC NOORDERSLAG 2017 Het Fonds Podiumkunsten is ook dit jaar aanwezig op Eurosonic Noorderslag (Groningen, 11-14 januari 2017). Op zaterdag 14 januari organiseren het Fonds Podiumkunsten en het Fonds Cultuurparticipatie een tweedelige sessie over de weg die toptalent aflegt om prof te worden en wat deze twee fondsen voor je kunnen betekenen. Daarnaast zijn directeur Henriƫtte Post en muzieksecretaris Floris Vermeulen panellid bij verschillende bijeenkomsten.

 

SUBSIDIE VOOR TALENTONTWIKKELING BUITEN DE RANDSTAD Het Fonds Podiumkunsten roept op om plannen in te dienen voor activiteiten die kunnen bijdragen aan talentontwikkeling buiten de Randstad. Voorstellen moeten een aanvulling zijn op wat reeds regionaal aanwezig is en ruimte bieden aan verschillende partners (ook uit verschillende disciplines) om hun eigen activiteiten langjarig te verbinden met elkaar en die van anderen. De uiterste indiendatum is 5 april 2017. De subsidietekst en het aanvraagformulier zijn naar verwachting half februari beschikbaar.

 

TOEKENNINGEN WERKBIJDRAGE MUZIEKAUTEUR De toekenningen werkbijdrage muziekauteur zijn bekend en op onze website te bekijken. Opvallend is het toegenomen aantal aanvragen en honoreringen vanuit de popsector. Begin september organiseerde het Fonds Podiumkunsten een bijeenkomst voor popmuzikanten over het aanvragen van een werkbijdrage muziekauteur.

 

FOTOVERSLAG PRIJSUITREIKING ROB VAN DE LAAR Hoornist Rob van de Laar ontving woensdag 4 januari 2017 in Maastricht uit handen van Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Nederlandse Muziekprijs. Bekijk het fotoverslag van de prachtige avond. Rob van de Laar is ook bezig met een filmproject over Brahms. Bekijk hier de teaser.

 

STEMMEN VOOR DE CODE CULTURELE DIVERSITEIT AWARD 2017 De vijf genomineerden voor de Code Culturele Diversiteit Award 2017 zijn: Hamlet van ZEP Theater Producties, Festival Mundial, Ongekend Bijzonder Festival 2016, Project Old Skool van Stichting Gebouw 52 en het Van Abbemuseum. Stem voor 18 januari op uw favoriet. De winnaar wordt 15 februari bekend gemaakt.

 

KOMENDE INDIENDATA 18 januari 2017

Subsidie nieuwe makers

22 februari 2017
Productiesubsidie

5 april 2017
Werkbijdrage muziekauteur
Subsidie internationale uitwisselingsprojecten
Subsidie buitenlandse voorstellingen of concerten in Nederland
Grant for Dutch presentations abroad
Subsidie voor talentontwikkeling buiten de Randstad

19 april 2017
Subsidie reguliere programmering in theater- en concertzalen (SRP)

26 april 2017
Productiesubsidie

3 mei 2017
- Opdracht theatertekst

 
 
/content/produktie/i_1446/dongiovannijohannettezomercanneliesvande.jpg

productie
DON GIOVANNI, DE POCKETOPERAhet Nederlands Blazers Ensemble
26 jan t/m 05 feb

 
/content/produktie/i_1433/crosslinx.jpg

productie
CROSS-LINX 2017Cross Linx
02 mrt t/m 05 mrt

 
/content/produktie/i_1450/elementsoffreestyle.jpeg

productie
ELEMENTS OF FREESTYLEISH
03 mrt t/m 30 apr

 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl