Open oproep Matthijs Vermeulen Prijs 2015

06 januari 2015
De Matthijs Vermeulenprijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs, vernoemd naar de in 1967 overleden symfonisch componist Matthijs Vermeulen. Heeft u ideeën over welke componist de prijs in 2015 zou moeten ontvangen? Wij horen het graag.
De prijs wordt tweejaarlijks beschikbaar gesteld door het Fonds Podiumkunsten aan een Nederlands componist, die naar het oordeel van een jury een bijzonder werk heeft gecomponeerd op het terrein van de hedendaagse muziek. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een sculptuur gemaakt door Jeroen Henneman.

Kent u een bijzonder werk van een Nederlandse componist dat in 2013 of 2014 in première is gegaan en in aanmerking zou moeten komen voor de Matthijs Vermeulen Prijs, dan kunt u het werk en de componist hieronder aanmelden. De deadline voor aanmelden is zaterdag 27 februari 2015.

Een onafhankelijke jury zal de voorgedragen werken beoordelen op basis van oorspronkelijkheid, vakmanschap en zeggingskracht. In april wordt bekend gemaakt wie de prijs in 2015 krijgt.

De Matthijs Vermeulen Prijs ging eerder naar: Jan van de Putte voor zijn werk Kagami-Jishi (2013), Richard Rijnvos voor zijn werk Die Kammersängerin (2011) en Boudewijn Tarenskeen voor zijn Mattheus Passie (2009).

Heeft u vragen? Mail deze naar compositie@fondspodiumkunsten.nl

De deadline voor het aanmelden van een compositie is verstreken.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen