Vlaamse landschapstekening kunsten online

03 oktober 2014
Het Vlaamse Kunstensteunpunt heeft een landschapstekening van de kunsten gemaakt. Deze landschapstekening levert input voor de strategische visienota die de Vlaamse regering gaat schrijven voor de kunsten in Vlaanderen.
De landschapstekening kan beschouwd worden als een sterkte-zwakteanalyse van de kunstensector in Vlaanderen en is ontwikkeld door VTi, Muziekcentrum Vlaanderen en BAM in nauwe samenwerking met VAi (architectuur), Kunstenloket (aspecten i.v.m. ‘ondernemerschap’ en de zakelijke facetten van het kunstenaarschap), het Vlaams Audiovisueel Fonds (film) en het Vlaams Fonds voor de Letteren (literatuur).

De landschapstekening bevat sectoranalyses van muziek, beeldende kunst, podiumkunsten, architectuur, literatuur en het audiovisuele veld, maar ook sectoroverschrijdende bijdragen rond ondernemerschap en participatie.

Toch vertelt de totaalanalyse één verhaal. Het is een verhaal over een scharniermoment, voor zowel de kunsten als de samenleving: net nu het economische groeimodel geen evidentie meer blijkt, kloppen ook uit andere hoeken nieuwe uitdagingen hard op de poort. Wat betekent dat voor de kunsten in Vlaanderen?

U vindt de landschapstekening hier .
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen