Showcaseprogramma jeugdtheater tijdens Tweetakt

13 maart 2013
Op 4 en 5 april organiseert Assitej Nederland samen met Tweetakt festival (22 maart - 7 april) een showcase-programma voor jeugdtheater. Buitenlandse programmeurs worden uitgenodigd om (fragmenten van) Nederlands jeugdtheater te bekijken.
Het showcase-programma zal plaatsvinden op 4 en 5 april 2013 in Huis aan de Werf, voorafgaand aan het laatste weekend van Tweetakt. Buitenlandse programmeurs kunnen dan een bezoek aan het festival combineren met het showcase-programma. Er zullen (fragmenten van) voorstellingen getoond worden van: Theatergroep DOX, Theater Gnaffel, Kwatta, MAAS, Laagland, Hoge Fronten, Toneelmakerij, ISH, Het Houten Huis, De Dansers, Theater Terra, Danstheater Aya en Oorkaan. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Assitej
De Association Internationale du Theatre pour l’Enfance et la Jeunesse (van oorsprong een Frans initiatief) bestaat al sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw. De stuurgroep Assitej Nederland bestaat uit onder anderen Kees Blijleven, Saskia Janse, Anja Krans en Hans Blik. Doel van Assitej Nederland is de promotie van het Nederlandse professionele theater voor jong publiek en de internationale uitwisseling van kennis en ervaring.

Kijk voor meer informatie op: www.assitej.nl
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen