Operatie Muziektheater debat 3: Nieuwe Horizonten 28 mei in Rotterdam

28 mei 2010
Na de debatten over talentontwikkeling en marketing sluit Operatie Muziektheater dit seizoen af met een debat over nieuwe artistieke ontwikkelingen. Omdat de toekomst van muziektheater en opera in Nederland niet los gezien kan worden van een breder, internationaal perspectief, werkt Operatie Muziektheater samen met de netwerkorganisatie Opera Europa. Het gesprek wordt gefaciliteerd binnen de Operadagen Rotterdam.
Nieuwe thema's, nieuwe vragen
Om de artistieke barometerstand te peilen, staan alvast vier sprekers garant voor boeiende gesprekstof: Pierre Audi (De Nederlandse Opera, Holland Festival), Graham Vick (Birmingham Opera Company), Michel van der Aa (componist) en Paul Koek (De Veenfabriek).

Daarnaast heeft Operatie Muziektheater een â??wildcardâ?? gegeven aan een vijfde panellid. Ellen Segeren (tekstschrijver en journalist) schreef het winnende essay, waarin zij toelicht waarom een recente muziektheatervoorstelling haar raakte en verraste. Ook u als bezoeker kan meepraten over de artistiek inhoudelijke ontwikkelingen in opera en muziektheater. Wat is de toekomst van het genre muziektheater? En welke internationale ontwikkelingen zijn richtinggevend?

In een Zomergasten­-achtige setting laat elk van deze gasten nieuwe thema's en vragen de revue passeren, aan de hand van korte videofragmenten uit recente opera- of muziektheaterproducties waar zij zelf niet bij betrokken waren.

Gespreksleiders zijn Lex Bohlmeijer en Nicholas Payne (Opera Europa). De voertaal van het debat is Engels.

Toegang tot het debat is gratis en u kunt zich aanmelden via a.simeone@fondspodiumkunsten.nl.

's Avonds kunt u tijdens de Operadagen Rotterdam één van de twee openingsproducties bezoeken: De locatievoorstelling De Cornet, een bitterzoete tragikomedie vol ontroerende muzikale verrassingen in de regie van Sjaron Minailo). Hiertoe vertrekt u per boot vanaf het Nieuwe Luxor om 20.15 uur. Of om 21.00 uur in het Nieuwe Luxor De Toverfluit, een hartveroverende versie van Mozarts Die Zauberflöte door het Orchestra di Piazza Vittorio uit Rome.

Voor meer informatie en reserveren voor de avondvoorstellingen: operadagenrotterdam.nl
Operatie Muziektheater is een initiatief van het Muziek Centrum Nederland, Fonds Podiumkunsten en Theater Instituut Nederland. Dit debat is een samenwerking van Operatie Muziektheater, Opera Europa en Operadagen Rotterdam.

Operatie Muziektheater, debat 3: Nieuwe Horizonten
Vrijdag 28 mei 2010
14.30 tot 17.00 uur
Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam

Bekijk ook de verslagen van en reacties op de vorige twee debatten van Operatie Muziektheater:
20 januari 2010
6 november 2009

Bekijk het nieuwsbericht over het derde debat van Place de l'Opera: www.operamagazine.nl
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen