Nieuwe secretaris muziek: Floris Vermeulen

02 december 2014
Het Fonds Podiumkunsten is verheugd te kunnen meedelen dat Floris Vermeulen per 1 januari onze nieuwe secretaris muziek wordt. Met Floris kiezen we voor een secretaris die het muziekveld door en door kent. Hij spreekt de taal van de makers en is tegelijkertijd goed op de hoogte van dilemma's en uitdagingen die horen bij het werk van een overheidsfonds.
Floris werkte al jaren als adviseur bij het Fonds en heeft onder andere geadviseerd bij de laatste ronde van de meerjarige activiteitensubsidie. Hij wordt als secretaris muziek het aanspreekpunt en het gezicht voor het veld van het Fonds Podiumkunsten voor de muziek. Hij is dé inhoudelijk deskundige en is verantwoordelijk voor de voorbereiding van de behandeling van subsidieaanvragen voor de adviescommissies door (senior)stafmedewerkers en bureaumedewerkers. Hij zal ook een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid van het Fonds Podiumkunsten.

Floris studeerde basgitaar aan het Conservatorium Groningen en werkte als bassist, producent, componist en arrangeur in uiteenlopende genres, van hip hop en raï tot experimenteel en multimedia. Daarnaast is hij oprichter van de bands Electric Barbarian en Cousin X.

De huidige secretaris muziek, Nico Schaafsma, zal vanaf 1 januari secretaris Internationalisering worden. En de huidige secretaris Internationalisering, Pieter Zeeman, zal het nieuwe programma Dutch Performing Arts gaan leiden.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen