Nederlandse Muziekprijs 2009 voor Lavinia Meijer

08 oktober 2009
Harpiste Lavina Meijer (1983) ontvangt zaterdagmiddag 31 oktober tijdens de ZaterdagMatinee in het Concertgebouw te Amsterdam de Nederlandse Muziekprijs 2009 uit handen van minister Ronald Plasterk. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door de Nederlandse overheid aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.
Prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs volgden succesvol een studietraject waarin persoonlijke muzikale ontwikkeling centraal staat door onder anderen te werken met de beste musici in binnen- en buitenland. Het studietraject telt meerdere kandidaten, de Adviescommissie Nederlandse Muziekprijs oordeelt uiteindelijk of en wanneer de prijs kan worden toegekend. Meijer studeerde in 2005 cum laude af aan het Amsterdams Conservatorium.

Lavinia Meijer zal voorafgaand aan deze uitreiking optreden met de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Hannu Lintu in het Harpconcert van Henk Badings. Tevens komt deze dag haar nieuwste CD Visions uit, bij het label Channel Classics.

Eerdere prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs waren ondermeer fagottist Bram van Sambeek, violisten Janine Jansen en Liza Ferschtman, pianist Ronald Brautigam en de cellisten Pieter Wispelwey en Quirine Viersen.

De Matthijs Vermeulenprijs
Naast de Nederlandse Muziekprijs 2009 wordt, tevens op zaterdag 31 oktober, door minister Plasterk de belangrijkste Nederlandse compositieprijs, de Matthijs Vermeulenprijs, uitgereikt aan componist Boudewijn Tarenskeen (1952). Deze prijs, ter waarde van € 20.000, wordt tweejaarlijks beschikbaar gesteld door het Fonds Podiumkunsten aan een in het Nederlandse muziekleven geïntegreerde componist, die naar het oordeel van een jury een bijzonder werk heeft gecomponeerd op het terrein van de hedendaagse muziek.

De Nederlandse Muziekprijs 2009 en de Matthijs Vermeulenprijs 2009
Concertgebouw, Amsterdam
Zaterdag 31 oktober
14.15 uur

Meer informatie over Lavinia Meijer: www.laviniameijer.com
Foto: Marco Borggreve
Foto: Marco Borggreve
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen