Nederlandse jazz in Engeland, Frankrijk en Turkije

12 november 2013
Kapok
Kapok

Dutch Performing Arts, het internationale programma voor collectieve promotie van de podiumkunsten, organiseert in de maand november 2013 diverse presentaties van Nederlandse jazz op Europese podia en festivals.
EFG London Jazz Festival
Een gebundelde presentatie van Nederlandse jazz is te vinden op het EFG London Jazz Festival dat plaats vindt van 15 t/m 24 november 2013. Door het hele festival heen is een Nederlandse route alwaar Bruut, Kapok, Dash, Reijseger/Fraanje/Sylla, Luc Ex Assemblee, Tin Men and the Telephone, Ramon Valle en ZAPP4 optreden in zalen als de Barbican, Southbank Centre, Cafe OTO en King’s Place. Ook spelen Marcos Baggiani en David Kweksilber in het Europese toptentet European Sunrise Band. Enkele talks en een Nederlandse netwerkreceptie maken onderdeel uit van het Nederlandse programma.

De Nederlandse presentatie op London Jazz Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlands Ambassade te Londen, Buma Cultuur en Fonds Podiumkunsten.

Kijk voor meer informatie op: www.londonjazzfestival.org.uk

Netherlands France Jazz Action
De jazzuitwisseling tussen Frankrijk en Nederland, genaamd Netherlands Jazz Action 2 (NL/F2) ondersteunt Nederlandse groepen die in Frankrijk optreden en Franse groepen die in Nederland optreden. Zo zet het festival Jazzdor te Straatsburg Nederlandse jazz in de spotlights met ‘Dutch Nights’ op 13 en 21 november 2013. Boi Akih, Rubatong en Luc Ex Assemblee maken daar hun opwachting. Tegelijkertijd toeren de Franse klarinettist Louis Sclavis en zijn Atlas Trio van 20 t/m 23 november 2013 door Nederland.

De concerten die als onderdeel van NL/F2 in Frankrijk plaatsvinden worden mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade te Parijs, Buma Cultuur en Fonds Podiumkunsten.

Kijk hier voor meer informatie >

Arifa op tournee in Turkije
Tenslotte vindt een aantal afsluitende activiteiten plaats in het kader van Dutch Delight - 400 jaar diplomatieke relaties Nederland Turkije. De band Arifa maakt van 12 t/m 19 november 2013 een bijzondere tournee door het oosten van Turkije en doet podia aan waar nog niet eerder Nederlandse jazz te horen was. Het kwartet, bestaande uit percussionist Sjahin During, saxofonist en klarinettist Alex Simu, udspeler Mehmet Polat en pianist Franz van Chossy, treedt op in o.a. Cappadocia, Urfa, Mardin en Diyarbakir. Begin 2014 verschijnt in het tijdschrift Jazzism een reisverslag.

De Turkije-tournee van Arifa wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Fonds Podiumkunsten.

Kijk voor meer informatie op: www.arifamusic.com
Dutch Performing Arts promoot en ondersteunt Nederlandse muziek, theater en dans in het buitenland. Vanaf 1 oktober 2013 worden de activiteiten van Dutch Performing Arts uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het Fonds Podiumkunsten.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen