Herziene festivalregeling

05 juli 2016
De subsidie voor het programmeren van festivals wordt deze zomer herzien. De twee subsidies, voor bestaande én nieuwe festivals, worden samengevoegd tot één regeling. Op 21 september is de deadline.
Voorheen had het Fonds Podiumkunsten een subsidie voor het programmeren van bestaande festivals en een subsidie voor het programmeren van nieuwe festivals. Vooruitlopend op de nieuwe beleidsperiode voegt het Fonds deze twee subsidies nu samen, zodat voor nieuwe en bestaande festivals hetzelfde geldt.

De subsidie voor het programmeren van bestaande festivals heet nu gewoonweg 'subsidie programmering festival'. Het voornaamste verschil met voorheen is dat de drempel voor aanvragen verlaagd is. Festivalorganisaties hoeven niet meer twee edities georganiseerd te hebben maar kunnen al na één editie subsidie aanvragen. Ondersteuning geldt voor twee jaar.

Het budget van de subsidie programmering festival is 2 miljoen euro. De uiterste indiendatum is 21 september 2016. De regeling, toelichting, richtlijnen en het aanvraagformulier zijn naar verwachting vanaf half juli beschikbaar op de website.

Naar de subsidiepagina >
nws.694.leguesswho.webp
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023