Fast Forward presenteert: Tony Roe, Wende Snijders en Alida Dors

11 juli 2017
Met plezier kondigen we de derde en laatste lichting van het Fast Forward-traject aan; pianist, componist en bandleider Tony Roe, zanger en singer-songwriter Wende Snijders en danser en choreograaf Alida Dors ontvingen subsidie voor de samenwerking met een buitenlandse producent en de presentatie op internationale podia. Fast Foward is een initiatief van het Fonds Podiumkunsten om de ontwikkeling van Nederlands talent in een internationale context aan te moedigen.
Deelnemers aan dit programma krijgen de gelegenheid met toonaangevende buitenlandse producenten samen te werken en zich te presenteren op internationale podia. Voor Tony Roe, bandleider en pianist van Tin Men and the Telephone, biedt deze subsidie de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een samenwerkingspartner in Engeland. De komende drie jaar zal de groep samen met Ed McKeon van Third Ear nieuwe mogelijkheden binnen het multimediale werk van de groep verkennen en presenteren in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Zo zal de groep in 2017 zich richten op de ontwikkeling van de dramaturgie en tekst in het werk. In dat kader verblijft de groep van 9 t/m 13 oktober als resident in het Engelse Aldeburgh.
Tony Roe (Tin Men and the Telephone)
Tony Roe (Tin Men and the Telephone)
Wende Snijders wil haar speelgebied verbreden en slaat een nieuwe weg in wat betreft haar internationale carrière; ze tourt langs Europese operahuizen en festivals met een scenische liedrecital. In het kader van kennisverbreding gaat ze ook een samenwerking aan met de Duitse componist en muzikant PC Nackt, een van de beste arrangeurs binnen de instrumentale en elektronische muziek.
Wende Snijders
Wende Snijders
Alida Dors gebruikt de bijdrage van het Fonds Podiumkunsten om gedurende een aantal jaar inhoudelijk onderzoek te doen bij Ballets C de la B in Gent (Vlaanderen). Ballets C de la B is in 1984 opgericht door Alain Platel en intussen uitgegroeid tot een succesvolle groep in binnen- en buitenland. Door de jaren heen heeft het gezelschap zich ontwikkeld tot een artistiek platform voor verschillende choreografen. Ten behoeve van haar artistieke ontwikkeling en verdieping zal Alida Dors samenwerken met regisseur en choreograaf Alain Platel en dramaturg Hildegard Devuyst.
Alida Dors. Foto: Willem de Kam
Alida Dors. Foto: Willem de Kam
Over Fast Forward
Het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ heeft een looptijd van drie jaar gehad. Eerder werden regisseur Sjaron Minailo, het Ragazze Quartet, choreograaf Itamar Serussi, regisseur Jorinde Keesmaat, choreograaf Ann van den Broek, regisseur, acteur en schrijver Dagmar Slagmolen, regisseur Jetse Batelaan en muziektheatergezelschap Project Wildeman ondersteund. Lees hier meer over de lichting 2014 en de lichting 2015 . Het ministerie van OCW stelde in totaal 1,1 miljoen euro voor dit programma beschikbaar. Bekijk voor meer informatie over de subsidiëring van meerjarige internationale trajecten de pagina Subsidie internationale uitwisselingsprojecten .
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen