Denk mee over Cultuur in Beeld 2016

14 september 2016
nws.708.cib2016.webp

Op 7 december organiseert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de jaarlijkse kunst- en cultuurconferentie Cultuur in Beeld. Voor de inhoudelijke uitwerking wordt uw mening op prijs gesteld. Daarom wordt u gevraagd om met suggesties te komen en voorstellen in te dienen.
'Over diversiteit en verbinding' is dit keer het centrale thema van Cultuur in Beeld. Deelnemers uit de culturele en creatieve sector kunnen tijdens de conferentie van gedachten wisselen over de belangrijkste actuele uitdagingen in hun werk. Hoe houden kunst en cultuur zich staande in de veranderende samenleving? Hoe kun je als instelling nieuwe doelgroepen aan je binden en hoe blijven kunstenaars zich vernieuwen? Genoeg stof voor een dag lang inhoudelijke bijdragen en debat.

Kom met ideeën
Het deelprogramma van Cultuur in Beeld wordt vormgegeven aan de hand van de subthema's: diversiteit, arbeidsmarkt en innovatie. Daarnaast wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van beleid en onderzoek. Voor de inhoudelijke uitwerking van de subthema's wordt uw mening op prijs gesteld. Daarom wordt u gevraagd om:

Een suggestie te doen voor een interessante spreker die u wilt horen en waarom.

Te komen met ideeën of goede voorbeelden op het gebied van de subthema's.


En/of:

Een voorstel voor een sessie in te dienen waarin u uw ervaringen, prangende vragen, successen of voorbeelden deelt op het gebied van één van de subthema's van de conferentie.

Een voorstel voor een plek op de CultSpace in te dienen: het centrale plein van de conferentie.


Nieuwe spelregels
Dit jaar hanteert Cultuur in Beeld een nieuwe opzet voor het programma met, op verzoek van deelnemers, meer verdieping tijdens de deelsessies. Daarom wordt het aantal sessies verkleind en hebben we nieuwe spelregels opgesteld voor het indienen van programma-ideeën. Zo moet het onderwerp van uw keuze een duidelijke relatie hebben met de thema's van de conferentie en vragen we u deel te nemen aan een voorbereidingsmiddag.

Meer informatie? Ga dan naar de website van Cultuur in Beeld.

Voorstellen indienen
Voorstellen kunnen tot en met 23 september 2016 ingediend worden. Uit alle ontvangen voorstellen maakt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een selectie.
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023