Crash Course Cultureel Ondernemerschap 2017

08 februari 2017
Binoq Atana en Cultuur en Ondernemen organiseren opnieuw samen een Crash Course Cultureel Ondernemerschap. De cursus bestaat uit vier modules en begint op 7 maart 2017.
Binnen de cultuursector is het een uitdaging om financieel onafhankelijk te zijn. Culturele organisaties en ZZP-ers grijpen daarom steeds vaker naar commerciële businessmodellen om zich verder te ontwikkelen. Maar hoe moet je er aan beginnen? Wat zijn de basisprincipes van cultureel ondernemerschap en hoe vertaal je ze in het praktijk? Tijdens deze crash course ontvang je concrete handvatten op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, financiering en marketing. Je werkt aan het creëren van een eigen ondernemende strategische visie en aan het ontwikkelen van praktische vaardigheden die nodig zijn voor een gezonde ondernemende toekomst voor je organisatie. Aan het einde van deze crash course ben je klaargestoomd om succesvolle stappen te nemen richting duurzaam cultureel ondernemerschap van je eigen organisatie.

Doelgroep
Leidinggevenden (zowel zakelijk als artistiek) van kleine culturele instellingen en zelfstandig ondernemers (ZZP-ers) in de cultuursector.

Opzet
De Crash Course Cultureel Ondernemerschap bestaat uit 4 modules; verzorgd door ervaren docenten. Uniek in deze opzet is dat de theorie wordt versterkt door praktijkvoorbeelden. Deze casussen worden behandeld door managers en experts uit culturele instellingen die het onderwerp in de praktijk hebben aangepakt. In de vorige edities deden onder andere het Rijksmuseum, TivoliVredenburg en Scapino Ballet mee.

Data
7, 14, 21, 28 maart en 4 april

Tijd
De modules vinden plaats van 15:30 - 21:00 uur (inclusief eetpauze van 18:00 - 19:00 uur)
De ‘Blik op de toekomst’ vindt plaats van 15:30 – 18:00 uur

Locatie
Cultuur+Ondernemen
Kerkstraat 204, te Amsterdam

Meer informatie
binoq.nl
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond